Prirodna kozmetika za bebe

Prirodna kozmetika za bebe

 prirodna-kozmetika-za-bebe

Bebama prvih nekoliko sedmica nakon rođenja nije potrebno previše kozmetike jer to može naštetiti njihovoj koži i zbog toga se na početku savjetuje prirodna kozmetika za bebe, koja će se nanositi u umjerenim količinama kako bi koža novorođenčeta dobila sve što joj treba.
Nakon rođenja djeteta za roditelje počinje izazov koji će trajati neko vrijeme sve dok se u potpunosti na naviknu na nov period u životu, kada većinu svog vremena trebaju razmišljati kako da pomognu najmlađem članu porodice i učine sve kako bi dijete imalo sve preduvjete za normalan rast i razvoj.
Prvo što mnogi stručnjaci savjetuju roditeljima da ne kupaju bebu svaki dan jer za tim nema potrebe. Ono što se savjetuje na početku je pranje uz pomoć mokrih blazinica s kojima ćete osvježiti bebu prije spavanja. Na početku je najbolje izbjegavati vlažne maramice jer kod nekih beba mogu uzrokovati iritacije, pa se preporučuje samo prirodno.
Prirodna kozmetika za bebe u velikom broju slučajeva podrazumijeva bademovo ulje, koje će nakon kupanja koži pružiti pravilnu njegu. Potrebno je nakon što bebu osvježite uz pomoć blazinica, u malim količinama nanijeti bademovo ulje i lagano umasirati. Bit će to opuštajuća masaža nakon koje će beba lakše zaspati.
Nakon nekoliko tjedana kada se majka i beba naviknu na novi raspored i uspostavi se ritam kojeg se drže svi članovi obitelji, roditelji mogu pokušati kod njege svog djeteta primijeniti i druge proizvode na prirodnoj osnovi.

Beba je sada spremna za blagi šampon i kupke koje će njoj kao i vama pokazati svu draž kupanja. Pored proizvoda koji se mogu kupiti u svim boljim dućanima, a na kojima mora pisati kako je predviđeno za najmlađe jer u sebi ne sadrže ništa što bi moglo nadražiti njihovu kožu kao i oči, postoji i prirodna kozmetika koju možete sami napraviti.
Želite li svom djetetu pružiti samo najbolje od prirode, savjetuje se smjesa od bademovog ulja i eteričnog ulja lavande. U bočicu treba dodati nekoliko kapi pravog ulja lavande i 70 ml bademovog ulja te dobro promiješati. Spomenuta mješavina će umiriti dijete i koža će nakon toga biti još mekša.Ulje od badema, lavanda ili možda kamilica. Svatko može odabrati ono što misli da je najbolje, a prije toga se svakako posavjetovati s pedijatrom ako vaša beba ima osjetljiviju kožu

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS