Pripremite lice za hladnoću

Bez obzira na tip kože, odgovarajuća hidratacija neophodna je svima kako bi zaštitili zdravlje kože i izgled lica tokom niskih temperatura.

Svaki tip kože – suha, mješovita, normalna, masna – zahtjeva adekvatnu njegu. Najvažniji korak krije se u odgovarajućoj količini vlažnosti.
Redovnim unosom vode hidrira se cijeli organizam, a blagodeti koje voda donosi, najlakše se uočavaju na koži. Unosite oko dvije litre vode dnevno, u manjim količinama, ne čekajući da se javi žeđ.
Osim unutrašnje hidratacije, vaše lice zahtjeva i adekvatnu kozmetičku njegu. Posavjetujte se sa dermatologom i izaberite adekvatne preparate na bazi biljnih ulja, glicerola i drugih blagotvornih sastojaka.
U zavisnosti od tipa kože, ljekar će vam preporučiti odgovarajući kozmetički preparat. Nemasne kreme za umirenje kože primjenjuju se kod osoba sa mješovitom, masnom i normalnom kožom. Suha koža zahtjeva drugačiju njegu – masnije kreme koje brzo djeluju i dubinski hidriraju kožu.
Kreme i druge preparate nanosite makar jednom dnevno, a ako vam prilike dozvole i više puta. Ukoliko se šminkate, medicinske kreme mogu poslužiti i kao podloga za puder.
Koža će tako lakše da prezimi, lice će biti nežnije na dodir, a i izgledaće privlačnije.

Izvor: mondo

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS