Pripremite djecu na životne izazove

Pripremite djecu na životne izazove

 dijete-na-ljuljacci

Kako bi se vaše dijete što bolje snašlo u životu, te sigurno i sretno koračalo kroz razno razne probleme i izazove koje život nosi, trebate ga dobro pripremiti i naučiti kako. U nastavku vam donosimo par savjeta.
Naučite dijete kako da rješava svakodnevne probleme. Vi ste učitelj svoga djeteta te vaše dijete uči iz vaših primjera. Svojim primjerom pokažite djetetu kako se treba u kojoj situaciji nositi s problemom te ga nakon nekog vremena pustite da pokuša djelovati samostalno. Nikada nemojte rješavati sve probleme svog djeteta nego ga pustite da samo uči, a pritom hvalite njegove uspjehe. Nakon nekog vremena vaše dijete će naučiti kako rješavati probleme.
Kako bi se vaše dijete u potpunosti predalo nekom poslu, treba ga voditi strast i ljubav za tim poslom. Ako će vaše dijete voljeti ono što radi, ono se nikada neće niti osjećati kao da radi. Na vama je da djetetu pomognete da pronađe posao prema kojem osjeća strast te da ga ohrabrite i pružite mu podršku u svakom trenutku.
Kako bi se vaše dijete osjećalo sretno u svakom trenutku nemojte ga držati na uzici te mu pružati osjećaj sreće samo kada je uz vas. Ako ćete dijete držati na uzici, ono će jednog dana kada odraste biti nesretno jer neće znati kako da bez vas bude sretno. Takva djeca se kad odrastu uvijek vežu za jednu osobu, jer ne znaju kako da drugačije budu sretna, odnosno kako da budu sretna sama sa sobom. Ako dijete naučite da bude sretno od malena, tako da bude nezavisno, znat će što da rade i kada odrastu, a bez da ovise o nekome.

Kako bi se vaše dijete naučilo na raznolikosti važno je da ga odmalena učite na toleranciju i razumijevanje raznolikosti među ljudima. Vaše dijete treba biti što više upoznato s različitostima, te je na vama da ga na sve različitosti učite odmalena. Neka vaše dijete zna da je potpuno u redu biti drukčiji od drugih te da je baš to razlog što je život lijep, jer postoje različitosti u njemu.
Neka vaše dijete bude sposobno samo učiti jer je to zapravo vještina koja mu je najpotrebnija. Kako bi dijete naučili da uči samo, prvo ga trebate naučiti da postavlja što više pitanja. Ono što je na roditeljima u trenutku kada njihova djeca postavljaju pitanja je da odgovaraju na ta pitanja te da ih pohvale i bodre nakon svakog postavljenog pitanja. Kada se primjerice susretnete s nečim novim u svom životu, postavite nekoliko pitanja kako bi to istražili, a dijete neka vam pomogne i uči iz vašeg primjera

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS