Pravilo 3 griza: Trik za mršanje bez brojanja kalorija

Pravilo 3 griza: Trik za mršanje bez brojanja kalorija

griz
Jeste li čuli za pravilo 3 griza? Riječ je o triku koji će vam pomoći da smršavite bez brojanja kalorija i bez odricanja od slatkog i omiljenog desertaNa dijeti ste, ali žudite za nečim slatkim i dali biste sve da možete uživati u okusu čokolade ili omiljenog kolača? Gotovo svaka dijeta podrazumijeva strogu restrikciju slatkog jer takva hrana sadrži puno kalorija, ali uz pravilo 3 griza kalorija se više nećete bojati, a slobodno ćete moći uživati u svakoj vrsti slatke hrane.
O čemu se radi? Pravilo 3 griza temelji se na dokazanoj činjenici da se do trećeg griza nepce naviknu na okus hrane te im je zapravo dosta.
1. griz: pun okusa i zadovoljstva za nepce
2. griz: potvrda prvog griza, ali nije toliko dobar kao prvi
3. griz: nepce su se već naviknuli na okus, shvatite da hrana neće imati bolji okus pa možete i prestati jesti
Dakle, sve što morate napraviti je ograničiti se na 3 griza i bez grižnje savjesti moći ćete se svaki dan počastiti desertom. Većina ljudi pravilo 3 griza koristi kod deserta, ali njime se zapravo možete poslužiti kod svake vrste hrane. Primjerice, ako ste na druženju ili imate švedski stol, možete kušati raznu hranu, bitno je samo da stanete na trećem zalogaju. Naravno, podrazumijeva se da nećete pojesti tri griza od 20 vrsta jela, već da ćete i dalje jesti razumno.Dakle, umjesto da brojite kalorije, brojite koliko puta zagrizete hranu.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!