Poslije ovog ćete svaku noć spavati sa lukom u čarapama!

Poslije ovog ćete svaku noć spavati sa lukom u čarapama!

Prema riječima stručnjaka, postoje mnogo prednosti ukoliko stavite crni luk na svoje noge i spavate preko noći.

sckon-700x463

Fosforna kiselina se apsorbuje iz luka i curi u kožu. Ovo je zdravo jer pomaže da se očisti krv dok spavate.
Luk ubija bakterije – Luk ima jake anti-bakterijske i anti-virusne prednosti koje pomaže u ubijanju štetnih bakterija u organizmu. Ovo je jedan od mnogih razloga zašto treba da stavite luk u čarapama prije spavanja.
Zdravo srce – Kada se luk nalazi u vašem grudnjaku ili na gornjem dijelu tijela on pomaže u očuvanju zdravlja srca. Ova zdrava navika će zadržati srčana oboljenja na odstojanju.
Ako stavite luk ispod prstiju u čarapama, kiselina koja se apsorbuje iz luka pomaže u ublažavanju bolova sinusa, vrata i riješava infekcije uha.
Kada stavite luk na centralni dio vašeg stopala, pomaže da se oslobodite želudačnih infekcija. Također je korisno ukoliko imate problema sa bubrezima.
Ukoliko imate problema sa bešikom, oslobodite se problema postavljanjem luka u čarapama dok spavate. Stavite luk u predjelu pete.
Ako vaša stopala neprijatno mirišu, probajte ovaj jednostavan domaći lijek. Isjecite komadiće luka, stavite na tabanima i navucite čarape.
Također, ukoliko osjećate simptome prehlade ili gripa stavite kolutiće luka u čarapama i tako prespavajte, piše zenskimagazin.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!