Popodnevnim odmorom do zdravlja

Popodnevni odmor ili popularna latinska siesta pokazala se odličnim načinom za čuvanje zdravlja, koncentracije i bistrog uma. “Ubit’ oko” tokom popodneva na sat vremena pomoći će vam da ostanete budni, oprezni i koncentrirani sljedećih devet sati, pokazali su rezultati istraživanja.
Da se ne radi isključivo o lijenosti, kako se kod nas zna reći, pokazuje i praksa najvećih svjetskih kompanija. Veliki Google i Nike imaju u svakom uredu mjesto za spavanje zaposlenika tijekom dana, i to iz jednostavnog razloga – radnici koji ga koriste redom su produktivniji od ostalih.
Za pilote je jasno samo po sebi da trebaju imati bistar um, pa British Airways i Continental ohrabruju svoje pilote da drijemaju tokom dugih letova. Analizom učinka pilota došli su do zaključka da samo 26 minuta laganog sna povećava sposobnosti pilota za 34 posto, a oprez i budnost za čak 54 posto.
Popodnevni odmor ima razne blagodati, pa ćete tako nakon njega navečer trebati 14 posto manje vremena da zaspete, manje ćete patiti od nesanice i spavati duže dvadeset minuta.
Nakon sieste raspoloženje će vam se popraviti cijelih 10 posto, izdržljivot, opreznost i komunikativnost za 14 posto.
Nakon svega navedenog, vjerojatno shvaćate da vam ne preostaje ništa drugo nego da se uvalite na najbliži krevet i bacite popodnevnu siestu. Naravno, do sat vremena, ne više.
Link …
CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS