POBIJEDITE PROLJETNI UMOR VITAMINOM C I ŽELJEZOM

POBIJEDITE PROLJETNI UMOR VITAMINOM C I ŽELJEZOM

Proljetni umor javlja se krajem zime i početkom proljeća kada dolazi toplije vrijeme. Brzo zamaranje, manjak koncentracije i izraženija potreba za snom, te povećana razdražljivost, bezvoljnost, tjeskoba i depresija najčešći su simptomi proljetnog umora.
proljetni-umor

Šejla Džugić Marinović iz Edal Eurofarm apoteke kaže da se u slučaju proljetnog umora uvijek daje C vitamin u kombinaciji sa željezom jer preko cijele zime organizam crpi zalihe koje imamo. Kada su u pitanju alergije koje se javljaju proljeće, prema riječim Šejle Džugić Marinović, takođe se preporučuje uzimanje kalcijuma sa C vitaminom koji smanjuje lučenje histamina tako da potiče njihovu razgradnju što ima i u hemoglobinu te pomaže pri otklanjanju histamina iz tijela. Uz C vitamin najbolje je koristiti i kalcij jer on smanjuje i normalizuje tu pojavu.

To je lijek koji bi tebalo uzimati u toku cijele godine. U slučaju da osjetite bilo koji simptom obratite se u apoteku Edal Eurofarm na Stupinama, gdje ćete dobiti sve potrebne savjete o alergiji.
Više informacija o apotekama EDAL EUROFARM možete saznati i na njihovim oficijelnom web stranicama ako kliknete OVDJE

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!