Planiranje druge trudnoće

Planiranje druge trudnoće

, Image: 29464532, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Fancy
Kada dobijete prvo dijete sve vam je još tako nestvarno i treba vam vremena da se naviknete, no kada dobijete drugo dijete ne treba vam vremena da se naviknete nego se počnete savršeno osjećati od prvoga trenutka.
Mnogim majkama je prva noć bez prvorođenog djeteta onda kada odu u rodilište roditi svoje drugo dijete. Ako je i vaša situacija takva, naravno da će vas mučiti kako će vaše dijete prihvatiti dolazak drugog djeteta. Uključite svoje prvo dijete u sve aktivnosti vezane za drugo dijete, a ako osjetite ljubomoru, potrudite se da je prvo dijete osjeća što manje.
Kada stigne prvo dijete, onda mu se u potpunosti posvećuje i bilježi se svaki njegov korak. No, kada dobijete drugo dijete, za to jednostavno nemate toliko vremena. To ne znači da će vas drugo dijete manje veseliti nego jednostavno imate još jedno dijete kojem se u slobodno vrijeme trebate posvetiti.
Kada dobijete drugo dijete, počet ćete više voljeti i poštovati svoga partnera. To je zato što bez njegove pomoći nećete moći, a kada god će on biti blizu i pomoći vam u raznim situacijama, vi ćete se ponovo početi zaljubljivati u njega.

Seksualni život vas i vašeg partnera će patiti više nego inače, ali što se prije pomirite da treba proći godina i godina da djeca budu malo veća, to će vam biti lakše. Do tada vaš seksualni život neće biti u potpunosti onakav kakav očekujete i kakav biste htjeli imati.
Mada su vaša djeca potekla od istih roditelja, vrlo vjerojatno će biti potpuno dva različita svijeta, i to je u potpunosti normalno. Stoga nemojte očekivati da će vam drugo dijete biti isto kao prvo, jer će vrlo vjerojatno biti potpuna razlika.
Odahnite jer kažu da je drugi porođaj mnogo lakši od prvog, te da i sve ostalo vezano za novorođeno dijete s drugim djetetom ide lakše. Sada jednostavno znate apsolutno sve što vas čeka s drugim djetetom, te možete bez problema biti spremni na sve situacije bez iznenađenja.
Kada dobijete svoju drugu malu bebu sve će vam izgledati tako lako. Čudit ćete se zašto vam se prvi puta sve činilo  tako teško, a ustvari je mačji kašalj. Jednostavno će vam uvijek izgledati kako je prvo dijete puno zahtjevnije od drugog. No to je samo zato što ćete se s njime po prvi puta susresti s mnogim novim životnim situacijama.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS