Patiš li od sindroma noćnog jedenja?

Patiš li od sindroma noćnog jedenja?

nocno-jedenje1450x300
Najnovije naučno istraživanje pokazalo je da konzumiranje obroka nakon 8 sati uveče ne utiče na gomilanje suvišnih kilograma.
Istraživači kraljevskog koledža u Londonu nisu pronašli nikakvu značajnu vezu između kasnih obroka i viška kilograma kod djece, pokazalo je novo istraživanje.
Rezultati prethodnih istraživanja ukazivali su na to da bi dobro tempirani obroci mogli da imaju veliki uticaj na biološki ritam.
To znači da bi takođe mogli da imaju veliki uticaj na metaboličke procese u organizmu, što bi za posljedicu moglo da ima povećani rizik od gojaznosti.
Ipak, ova istraživanja bila su vrlo ograničena. Rezultati nove studije, u kojoj je učestvovalo 1.620 dece u periodu između 2008. i 2012. godine, pokazali su da kod djece, koja su večeru konzumirala između 8 i 10 uveče, nije zabelježen povećan rizik od gojaznosti u odnosu na djecu koja su poslednje obroke u toku dana jela između 2 i 8 popodne.
“Rezultati ove studije su prilično iznenađujući. Mislili smo da ćemo naći vezu između kasnog konzumiranja obroka i povećanog rizika od gojaznosti, ali to nije bio slučaj. Ovakvim rezultatima možda je doprineo mali broj djece iz grupe koja su jela obroke nakon 8 sati uveče”, zaključila je doktor Gerda Pot, profesor Vrije univerziteta u Amsterdamu.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!