Ove namirnice ublažavaju simptome alergija

Da li ste znali da konzumiranje određenih namirnica može da ublaži simptome sezonskih alergija?

djevojcica u polju alergična

“Alergije možete kontrolisati dijetom”, izjavio je doktor Mičel Gejnor, profesor medicinskog fakulteta u Njujorku, i dodao da određena hrana može pozitivno da djeluje na simptome alergija.
Evo koje su namirnice dobre kada se pojave simptomi kao što je kijanje, svrab očiju i bol u grlu.

1. Magnezijum
Ovaj mineral otvara vazdušne puteve, a možete da ga koristite kao dodatak u ishrani ili da jedete hranu u kojoj se on nalazi kao što je špinat , kelj i sjemenke suncokreta.
2. Probiotici
Vaš stomak ima veze sa vašim imunim sistemom, što znači da veliki broj istih namirnica može da pozitivno djeluje i na stomak i na sinuse. Jogurt i kefir su se pokazali kao dobri probiotici koji pomažu kod alergija.
3. Vitamic C
Kada osjetite da vas napada prehlada, vjerovatno odmah uzimate limun koji je bogat vitaminom C, ali on takođe pomaže i kod ublažavanja kihanja, curenja nosa i svraba očiju, koji su glavni simptomi sezonskih alergija.
“Kada imate alergije, vaš nivo histamina je visok, a vitamin C u limunu, pomorandžama, paradajzu i grašku pomaže u njegovom snižavanju”, izjavio je doktor Gejnor.
4. Kvercetin
Ovaj antioksidans pomaže u potiskivanju djela imunog sistema koji izaziva alergije i na taj način smanjuje nivo histamina. On se nalazi u jabukama, luku, peršunu i žalfiji.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!