KLINIKA ZA FIZIKALNU MEDICINU I REHABILITACIJU (Sarajevo)

KLINIKA ZA FIZIKALNU MEDICINU I REHABILITACIJU (Sarajevo)

Adresa: Bolnička 25, Sarajevo 71000
Web stranica:
Broj telefona: 38733297000
E-mail: fizijatrija@kcus.ba
Osnovna djelatnost Klinike:

Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju UKCS je stručna, naučna i edukaciona institucija iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije. Novi prostor Klinike na lokalitetu Koševo, datira od 1993. godine kada je renovirana stara zgrada Infektivne klinike. Raniji prostor je bio na lokalitetu Ilidže  (1967. – 1992. godina) koji je tokom ratnih dejstava u potpunosti devastiran. Renovirani dio Klinike na lokalitetu Ilidže, otvoren je 16.09. 2006. godine. Renoviranje su pomogli Vlada Republike Italije, Cooperazione Italiana, regije Emilia Romagna i Marche.

U Klinici se obavlja rehabilitacija za pacijente iz svih oblasti medicine, a najviše neurologije, neurohirurgije, plastične hirurgije, reumatologije, vaskularnih bolesti kao i urodinamska  i  EMG dijagnostika.

Fizijatrijska služba permanentno pokriva potrebe fizikalne terapije i rehabilitacije  pacijenata smještenih u Klinikama UKCS-a – neurologija, neurohirurgija, plastična hirurgije, torakalna hirurgija, kardiologija i Jedinica intenzivne terapije, dok su ostale Klinike pokrivene konzilijarno – konsultativnom službom.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!