Ordinacija "Medicus-A" (Gračanica)

Ordinacija "Medicus-A" (Gračanica)

Adresa: M. Rešidbegovića 2, 75320, Gračanica
Web stranica: https://www.medicus-a.com/o-nama
Broj telefona: 38735703178
E-mail:

Nizama Salihefendic je rođena 25.8.1957. godine u Gracanici, gdje je završila osnovnu skolu. Gimnaziju je završila za tri godine u Gracanici. Medicinski fakultet u Sarajevu, je zavrsila 1980. godine. Dobitnik je stipendije Fonda “Hasan Brkic” i nagrađena nagradom kao drugi student generacije.
Ljekarski staz je obavila na klinikama UMC Sarajevo, a strucni ispit položila u Sarajevu 1981. godine. Specijalizaciju iz Urgentne medicine zavrsila je 1987. godine u Sarajevu. Radila u Domu zdravlja Gracanica do 1991. godine na mjestu nacelnika Hitne medicinske pomoći. Dobila je 1991. godine rjesenje za obavljanje privatne prakse. Sada je rukovodilac Ordinacije opce medicine “Medicus A” u Gracanici.

Postdiplomski studij upisala je i završila odbranom magistarskog rada na temu: “Socijalno-medicinski znacaj primjene ultrazvuka u obiteljskoj medicini”, na Medicinskom fakultetu u Sarajevu 3.5.2001. godine.

Postdiplomsku nastavu iz urgentne medicine – ¨Medicinski menadzment u urgentnoj medicini¨ završila je u Londonu 1997. godine. U aprilu 1998. godine završila je postdiplomsku nastavu iz abdominalne ultrasonografije u Tuzli. Zavrsila je postdiplomsku kurs iz urgentne ultrasonografije u Stresi 2001.godine (Italija). Aktivno je ucestvovala u radu konferencije o organizaciji urgentne medicine za jugoistocnu Evropu u Sarajevu 2000. godine.

Iz oblasti porodicne medicine participirala je na:

– Prvi godisnji edukativni Kongres Porodicne medicine u BiH,

– Organizacija porodicne – obiteljske medicine: Koje su opcije za BiH?

– Konferencija za ljekare iz oblasti PZZ.

Aktivno je ucestvovala na dva Svjetska kongresa Porodicne medicine i tri Evropska kongresa Urgentne medicine.

Doktorsku disertaciju odbranila je 2004 godine na Medicinskom fakultetu u Tuzli, pod nazivom: ¨Urgentna ultrasonografija u menadzmentu akutnog abdominalnog bola¨ i stekla naucni stepen doktora medicinskih znanosti.

Predavac je na ¨ Skola ultrazvuka¨ Medicinskog fakulteta i UKC Tuzla.

Clan je Predsjedništva Udruzenja urgentologa BiH od 1989. do 1992. godine.,

Od 1998. godine clan je Komisije za strucno usavrsavanje iz oblasti urgentne medicine BiH. Clan je Komisije za privatnu praksu i staleska pitanja u Ljekarskoj komori Tuzlanskog kantona

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!