"Odgovorno upravljanje medicinskim otpadom nije dobra volja…"

Obavještavamo Vas da će se u Tuzli, 19.6.2012., održati 2. ciklus radionica o izradi i primjeni Planova za upravljanje medicinskim otpadom u zdravstvenim ustanovama, pod nazivom:“ODGOVORNO UPRAVLJANJE MEDICINSKIM OTPADOM NIJE DOBRA VOLJA NEGO JE ZAKONSKA OBAVEZA ZDRAVSTVENIH USTANOVA“
Mjesto održavanja: Sala, Dramar-ing centar, Ul. Branilaca BiH 11(Slavinovići), Tuzla
Datum održavanja: utorak, 19.juni 2012.
Vrijeme održavanja:  11:00 – 14:00
Realizujući projekat “Odgovorno upravljanje medicinskim otpadom”, Centar za ekologiju i energiju Tuzla, u partnerstvu sa MDP inicijativama Doboj i uz finansijsku podršku EU, organizuje 2. ciklus edukativnih radionica za zdravstvene ustanove, o izradi i primjeni Planova upravljanja medicinskim otpadom. Na radionicama, koje će se održati u Tuzli, Doboju, Bijeljini i Zvorniku, zdravstvene ustanove koje su počele sa realizacijom pravilnog upravljanja medicinskim otpadom prezentiraće primjenu svojih Planova i ukazaće na greške koje se javljaju pri izradi Plana, a na kraju će učesnici koji su prisustvovali radionicama oba ciklusa, dobiti Certifikat o učešću.
Očekuje se da će nakon radionica veliki broj zdravstvenih ustanova krenuti sa procesom pravilnog upravljanja i zbrinjavanja medicinskog otpada, čime će se postići veća sigurnost osoba koje dolaze u dodir sa ovim opasnim otpadom i smanjenjiće se problem nagomilavanja opasnog medicinskog otpada na deponijama koji predstavlja veliki rizik za stanovništvo.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS