Njega oštećene kose

Njega oštećene kose

njega-ostecene-kose
Mnogi su se oduvijek pitali što je sve potrebno za lijepu i sjajnu kosu. Koje su to provjerene metode s kojima će vlasi biti ponovno lepršave i zdrave? Suhe i ispucane vlasi rezultat su podvrgavanju raznim tretmanima i bojama te je više nego važno znati koja je najbolja njega oštećene kose.
Jedan od najčešćih uzroka zašto dolazi do pucanja vlasi i gubitka sjaja je pretjerano i dugotrajno korištenje određenih hemikalija za oblikovanje kose kao i pretjerano korištenje aparata poput figara i pegle.
Najbolji put prema lijepim vlasima je korištenje nježnih šampona, regeneratora za površinsko i maski za dubinsko djelovanje. Odlučite li se za profesionalne proizvode koje inače koriste u frizerskim salonima, bilo bi najbolje upitati frizera o načinu korištenja jer se takvi proizvodi nanose u malim količinama.
Odličnom metodom pokazala su se brojna prirodna rješenja, pa tako i maslinovo ulje za kosu koje mnogi već imaju u svom kućanstvu. Njegov učinak je zaista djelotvoran, a već nakon dvije do tri  sedmice rezultati se mogu primijetiti jer je kosa opet sjajna i mekana.
Potrebno je umasirati nekoliko kapi ulja na kosu, pokriti ručnikom ili folijom te ostaviti 30 minuta. Nakon toga isprati i staviti malo šampona.
Nije dobro često izlagati kosu visokim temperaturama kao što je sušenje uz pomoć sušila. Stručnjaci će savjetovati sušenjem prirodnom metodom kada je to god moguće jer logično je za očekivati da će žene prirodno sušenje izbjegavati tokom hladnih mjeseci, a pogotovo ako imaju guste vlasi.

Bude li kosa spaljena zbog prečestog izlaganja pegli i ostalim aparatima najbolje rješenje je šišanje, bilo vrhova ili malo više kako bi se ona u potpunosti oporavila.
Njega oštećene kose podrazumijeva brojne prirodne maske koje možete napraviti kod kuće, a osim maslinovog ulja savjetuje se korištenje i banane kao namirnice koju možete koristiti na više načina.Upravo se ona pokazala odličnim rješenjem kada je u pitanju suha i ispucana kosa. Potrebno je zgnječiti bananu i nanijeti je na kosu. Odlična je i za uklanjanje peruti.
Postoje razne metode kojima možete pomoći zdravlju svoje kose, a osim njih dobro je paziti na boje koje koristite ukoliko ste se odlučili na promjenu boje kose. One bi trebale biti što bliže vašoj prirodnoj boji.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!