Nećete vjerovati šta je novi kozmetički hit u Hrvatskoj

Nećete vjerovati šta je novi kozmetički hit u Hrvatskoj

Vjerovali ili ne, dlakavost se vratila u modu. Nakon što se na muškim licima ponovo ponosno nose brkovi i brade, trendu dlakavosti nisu odoljele ni žene. Hrvatice imaju novi kozmetički hit – presađuju kosu na venerin brijeg i na obrve.

125357039255265a823ad1b790492717_w640


Dlačice kojih su se neke žene trajno riješile su ponovo u modi – posebno na intimnim dijelovima. Zanimljivo je da stidne dlačice u raznim kulturama imaju različito značenje – u Aziji to je znak plodnosti, a u zapadnom svijetu mogu biti znak pripadnosti.
“Cure mlađe od 30 godina, u nekim ranim dvadesetim godinama redovno žele laserski da uklone dlačice na venerinom brijegu, a nama starijima je žao kada to vidimo. Ja se sećam ’Start’ magazina, jugoslovenske verzije ’Plejboja’ i tu su stidne dlačice bile lijepe“, kaže Nikola Milojević, ljekar estetske medicine.
Da bi se venerin brežuljak osvježio novim sadnicama potrebno je od hiljadu do dve hiljade dlaka, ali i posebna njega.
“Ta dlačica se ne ponaša kao prirodna stidna dlačica jer je tu važno njeno porijeklo. Ona će se ponašati kao dlaka na glavi, a to ima i pozitivne i negativne strane. Negativna je da će češće rasti i morati da se održava, a pozitivna je da ta dlačica mnogo ljepša i može se oblikovati bolje nego stidna dlačica“, kaže on.
Video prilog možete pregledati na b92.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS