Ne preskačite obroke nikad!! Evo zašto…

Ne preskačite obroke nikad!! Evo zašto…

dorucak-zena-musli-foto-profimedia-1465392837-924577
Možda ste i sami kroz to prošli – u želji da smršate, izbjegavali ste ručak, večeru ili možda čak i doručak.Mislili ste kako ćete pobjediti glad do idućeg obroka… Ali ono što niste znali je sljedeće – iscrpljenost i glad koju ste osjećali dok ste čekali idući obrok, samo je vrh ledenog brijega.
Za to vreme gladovanja, u organizmu su se događali nevjerovatni procesi. Kao prvo, dogodio se pad nivoa šećera u krvi, a to utiče na sve organe u ljudskom organizmu. Javlja se osjećaj umora i iscrpljenosti, usporava se metabolizam, ali usporava se i sagorijevanje kalorija.
Uza sve to, i mozak prelazi u posebno stanje.
“Bez hrane koja omogućava energiju, ljudski mozak ulazi u, da tako kažemo, posebno stanje. Mjenjaju se ljudske intelektualne i emotivne funkcije. Osoba postaje razdražljiva i sklona promjenama raspoloženja, a koncentracija i pamćenje slabe”, ističe nutricionistkinja Megi Mun.
Kada konačno pojedete hranu, organizam će osetiti olakšanje, ali samo na kratko. Ako izbjegavanje obroka praktikujete češće, dugoročno ćete imati problema sa lošim metabolizmom, nivo šećera u krvi biće nestabilan, a tijelo će se vremenom okrenuti mišićima kao jedinom izvoru “goriva”.
Drugim rečima, preskakanje obroka ozbiljno utiče na organizam i slabi ga, a posledice mogu biti kobne

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS