Navike koje uništavaju vid

Navike koje uništavaju vid

 kapanje-ociju

Znate li da neke vaše navike s vremenom mogu dovesti do problema s vidom zbog čega ćete i prije nego što se nadali posegnuti za naočalama ili lećama? Zašto ne bi sačuvali zdravlje svojih očiju koliko možete i ako je to ikako moguće odgodili nošenje naočala?
Dokazano je da određene životne navike s vremenom mogu uništiti vid, a mnogi toga nisu svjesni. Koliko ste puta izašli van na sunce, a da niste imali sunčane naočale ili su to bile naočale bez bilo kakve zaštite? Ako ste ovakvo nešto napravili više puta, očito ste jedan od kandidata koji će uskoro morati posjetiti oftalmologa.
Naočale bi trebalo nositi i kada sunce nije jako i kada ima malo oblaka koji zaklanjaju sunce. Sunčeve zrake nisu opasne samo za kožu one mogu naškoditi vašim očima i kasnije dovesti do bolesti. Zato štitite svoje oči kada god za to postoji opravdan razlog.
Jeste li znali da premala količina sna može utjecati ne samo na podočnjake nego isto tako i na zdravlje očiju? Budući da se one ne stignu dovoljno odmoriti s vremenom može doći do pucanja kapilara u oku. Potrudite se skupiti između 6 i 8 sati sna kako bi tijelo prikupilo dovoljno energije kao i vaše oči.

Držanje monitora preblizu očiju može dovesti do neugodnih glavobolja i kvarenja vida. Iako se ponekad čini praktičnim gledanjem filmova na tabletu ili laptopu, to nije dobro za vaše oči i zbog toga bi takve aktivnosti trebalo svesti na minimum.
Svi koji rade za računalom trebali bi paziti da se ne približavaju previše monitoru i da svako malo naprave pauzu s kojom će očima dati priliku da malo predahnu. Dok ste na poslu i imate sigurnih par sati boravka pred računalom jer su vas stisli rokovi, ne zaboravite tu i tamo trepnuti kako kasnije ne bi morali posezati za umjetnim suzama.
Ako volite čitati nikako nemojte to raditi pod slabim osvjetljenjem jer tako samo naprežete oči. Vodite računa o svom zdravlju i očuvanju vida promjenom dosadašnjeg načina ponašanja jer ako krenete na vrijeme, nećete se morati opterećivati dodacima koji će vam pomoći da ublažite tegobe s očima.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS