Navike koje nam mogu ozbiljno ugroziti zdravlje

Navike koje nam mogu ozbiljno ugroziti zdravlje


Nokti mogu ispasti od grizennja Grizenje noktiju i kožice oko nokta može uzrokovati infekcije, a najčešća od njih je paronihija – infekcija kože koja se može pojaviti na samo jednom noktu, ali i na svima. Također,  prsti mogu postati crveni, natečeni i bolni na dodir, a u ekstremnim slučajevima može se pojaviti i gnoj oko noktiju – objasnio je direktor kozmetičkog i kliničkog istraživanja u dermatologiji u bolnici Mount Sinai Joshua Zeichner za Insider.
Zeichner ističe da to nije samo ružna navika već da s vremenom čovjek može potpuno ostati bez nokta.
Hronična paronihija može uništiti tanku kožicu oko noktiju i odvajanje nokta od prstiju. To može voditi trajnom izobličenju ili gubitku samog nokta.

Bosonogo hodanje po teretani

Čak 32 posto žena je hodalo boso u teretani – otkrilo je istraživanje koje je proveo američki magazin Today,.
– Čak i ako ih ne brine hoće li se poskliznuti i pasti, svi koji to rade moraju znati da su vlažni i topli prostori idealno mjesto za razvoj bakterija i gljivica, a moguć je razvoj i atletskog stopala i bradavica – objasnili su dr. Billy Goldberg i Mark Leyner.

Škrgutanje može slomiti zube

Škrgutanje zubima može rezltirati lomom zuba, ispadanjem plombi, pa čak i porculanskih kruna – ističe dr. Mark Burhenne s portala AsktheDentist.com.
– Neki od mojih pacijenata su čak porezali jezik na djelić odlomljenog zuba. Jedna od najstrašnijih stvari koju su moji pacijenti doživjeli je da se ujutro probude i pogledaju u ogledalu i vide da im nedostaje dio prednjeg zuba ili čak i cijeli – objašnjava dr. Burhenne.U ekstremnim slučajevima škrgutanje zubima može voditi natečenim limfnim žlijezdama te boli u vratu, leđima i uhu. 

Prljavi mobitel može voditi upalama

Ako se rijetko sjetite očistiti ekran mobitela riskirate razvoj akni i raznih infekcija na licu – rekao je dr. Zeichner.Istraživanja su pokazala da ekrani mobitela znaju biti prljaviji od javnih zahoda.
– Rijetko čišćenje mobitela znači da prljavština, bakterije i znoj ostaju na ekranu. Budući da to više puta dnevno držimo na licu na taj način riskiramo akne, upale i infekcije – upozorava dr. Zeichner.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!