Napitak bez koga više nećete moći: Plava solarna voda liječi svaku bolest!

Napitak bez koga više nećete moći: Plava solarna voda liječi svaku bolest!

Osim što je vrlo zdrava, ova voda pomaže da očistite duboke negativne podsvjesne procese koje iznova i automatski ponavljamo.

zena-pije-vodu-1429776070-57720


Voda sama po sebi provodi vibracije, frekvencije energija, kristala, boja… Ali, plava solarna voda pruža ono najbolje: moćnu energiju Sunca, izvora sveg života i fascinantnih svojstava iscjeljujuće i smirujuće plave boje.
Zapravo se radi o drevnoj havajskoj tehnici iscjeljenja. Ova voda pomaže da očistite duboke negativne podsvjesne procese koje iznova automatski ponavljate. Plava solarna voda iscjeljuje emocionalne rane i blokade, oslobađa ih na površinu i otpušta, pa nas tako dovodi nazad u čisto stanje, na čisti početak, bez pozadinskog šuma negativnih misli.
Osim toga, ona vas ispunjava pozitivnošću, mirom i ljubavlju. Mogu je piti djeca, bolesni od raka, posebno oni koji su na hemioterapiji. Čak je i ukusnija od obične vode, a vrlo ju je lako napraviti.
Zašto plavo?
Plava je boja pete čakre, takozvanog centra moći ili grlene čakre (Vishuddha). Grlena čakra je vrlo važna, jer je put kroz koji se energija iz viših energetskih centara može kretati do nižih i obratno. To je prvi centar viših frekvencija i tek kad je on potpuno čist i otvoren, možemo dosegnuti viša stanja svijesti. Sve bolesti su povezane sa petom čakrom, jer izbor je uključen u svaki detalj života i u svaku bolest.

prica-o-ekseru-i-zidu-1429530928-57532

Ona predstavlja most između fizičkog i duhovnog svijeta, između srca i uma. Odvaja duhovno i prenosi namjeru duše, način na koji spoznajemo životni zadatak. I naučno je dokazano da plava boja ima nevjerovatno snažan uticaj na mozak, donošenje odluka i ponašanje.

Plavo nebo znači lijep, opuštajući dan. Čisto mirno plavo more znači smirenost i spokoj. Ustvari, sve što je plavo simbolizuje povjerenje, odanost, mudrost, samopouzdanje, inteligenciju, vjeru, istinu i raj. Bog Krišna je plav. Nauka kaže da nije slučajnost da sve ove plave stvari čine da se osjećamo tako dobro. Uostalom, plava je i jedina boja spektra koja može krajnje učinkovito spriječiti ljude da počine samoubistvo.
Dokazano je da plava boja djeluje smirujuće na ljude i upravo zbog toga se koristi na različite načine. Na primjer, 2000. godine, policija je u Glazgovu instalirala plavu rasvjetu u područjima sa visokom stopom kriminala. Od tada, kriminal u tim zloglasnim kvartovima je pao za devet odsto!
U Japanu, nekoliko velikih željezničkih kompanija se prebacilo na isključivo plavo svjetlo na svim željezničkim prelazima. Dosad su ostvarili zapanjujući uspjeh: U 2007. godini, godinu dana prije nego što su plava svjetla instalirana, bilo je 640 samoubistava. U 2008. godini, nakon što su svjetla postavljena, taj broj je pao na nulu!
Ako vam je sve ovo čudno i ako ne vjerujete u nevjerovatnu učinkovitost plave boje, čitajte dalje!
Jedna teorija kaže da sama boja ima opipljiv, biološki učinak na našu moždanu hemiju. Doktor Harold Volfart sproveo je istraživanje u kojem je otkrio da rasvjeta u boji zaista ima psihološki uticaj na djecu i odrasle, a ono što je posebno bizarno u svemu jeste činjenica da ima jednak učinak čak i na slijepe osobe!
On vjeruje i da tragovi elektromagnetnih energija koje čine obojenu svetlost utiču na određene neurotransmitore u mozgu. Kada svjetlost određene boje pada na oko, čak i ako je oko “neispravno”, ona pogađa žlijezdu koja proizvodi melatonin, koji stvara lančanu reakciju koja podiže raspoloženje i smiruje emocije.
Kako napraviti plavu solarnu vodu?
Sve što vam treba je staklena flaša plave boje, nije važna nijansa, jednako su djelotvorne i one najsvjetlije, kao i one tamno modre, niti zapremnina – sasvim dobro može da posluži i boca dječjeg soka.
Ono što je važno jeste da bocu punimo filtriranom, izvorskom ili običnom vodom i da čep ne smije biti metalan. Može biti pluten, staklen, čak i plastičan, samo ne metalan. Čep služi samo kao zaštita od prašine ili insekata koji jako vole ovu vodu. Bocu sa vodom treba držati na suncu između 1 i 12 sati. Ako je držite duže, ukus će joj postati slatkast.
Konzumiranje
Pijte ove vode što više možete, vrlo je ukusna i pitka. Nekako je naš organizam prepoznaje, pa čak i oni ljudi koji kažu da inače malo piju, bez problema popiju po nekoliko litara. Pogotovo u vremenima kada intenzivno čistite organizam, preporučuje se ispijanje plave vode.
Osim za piće, koristite ovu vodu za kuhanje (dovoljna je jedna kap), zalivanje cvijeća, ljubimce, dodajte je u mašinu za veš i sudove, vodu za pranje automobila, podova i stakala, stavite u raspršivač i osvježite prostorije, dodajte u kupku…
Jednom kad ste napravili plavu solarnu vodu, možete je preliti u bilo koju drugu posudu, plastičnu, staklenu, svejedno. Možete je držati u frižideru ili na sobnoj temperaturi.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS