Namirnice koje ubijaju želju za seksom

Namirnice koje ubijaju želju za seksom


Kao što postoje afrodizijaci – hrana koja pospješuje libido, tako postoje namirnice od kojih seksualna želja naglo pada. Nabrajamo neke od njih.
Soja
Soja je odlična za organizam, ali može negativno da utiče na libido. Kod muškaraca može i da smanji nivo testosterona, kao i broj spermatozoida.
Kokice iz mikrotalasne
Iako savršeno idu uz filmove, kokice iz mikrotalasne imaju negativno dejstvo na seksualni život. Istraživanja su takođe pokazala da kod muškaraca smanjuju broj spermatozoida.
Dijetalni sokovi
Velika količina vještačkih zaslađivača smanjuje nivo serotonina, hormona koji utiče na osjećanje zadovoljstva, što znači i manje uživanja u seksu, piše Insajder.
Alkohol
Alkohol može da utiče pozitivno na samopouzdanje, ali negativno na seksualnu sposobnost. “Alkohol zapravo smanjuje nivo testosterona i utiče negativno na seksualnu funkciju”, navodi doktor Hert.
Bijelo brašno
Obrađena hrana i bijelo brašno ne sadrže gotovo nikakve nutritivne vrednosti – iz njih su uklonjeni svi potrebni vitamini i minerali. Na primjer, u poređenju sa integralnim žitaricama, belo brašno sadrži do tri četvrtine manje cinka koji je neophodan za normalno funkcionisanje organizma. Konzumiranje bijelog brašna može da dovede do insulinske rezistencije i eventualno dijabetesa koji povećava rizik od srčanih oboljenja i erektilne disfunkcije.
Cvekla
Dok jedenje cvekle pre vježbanja može da poboljša funkciju mišića, ovo povrće nije idealno za seksualnu funkciju. Konzumiranje cvekle može da poveća nivo estrogena u organizmu, hormona koji može da utiče negativno na one koji već imaju hormonski disbalans u organizmu.
Bobičasto voće
Bobičasto voće poput borovnica, jagoda, malina i kupina sadrži velike količine pesticida koji imitiraju estrogen i na taj način mogu negativno da utiču na seksualnu želju.
Mliječni proizvodi
Svi mlečni proizvodi mogu da sadrže hormone koji utiču na prirodnu proizvodnju hormona u tijelu. S druge strane, kalcijum je dobar za tijelo, a može i da poboljša želju za seksom.
Flaširana voda
Postoji dosta razloga zašto bi trebalo izbjegavati flaširanu vodu, a supstance pronađene u plastičnim bocama su najveći krivac za zdravstvene tegobe. Štetna hemijska supstanca bisfenol A, poznatija kao BPA, može da dovede do seksualne disfunkcije, sniženog broja spermatozoida kod muškaraca i jajnih ćelija kod žena.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!