Namirnice koje podmlađuju

Namirnice koje podmlađuju

namirnice-koje-pomladuju-kozu
Napunite korpicu  prehrambenim proizvodima protiv starenja koja će pomladiti i popraviti vašu kožu iznutra, ali i prema vani.
Proljeće je stiglo, a ljeto je sve bliže. Broj sunčanih dana raste, baš kao i Celzijevi sstepeni u termometru, a samo jedan pogled u ogledalo otkrit će da na stanje vaše kože na licu zima nije djelovala blagotvorno. Hladni, tmurni dani i dugačke, ‘pijane’ noći iskalile su se na vašem tenu, ali ne brinite se – imamo rješenje.
Istraživanje znanstvenika sa sveučilišta McMaster pokazalo je da redovite kardio vježbe čuvaju vašu kožu koja će izgledati mlađe, no vaš najučinkovitiji makeover alat za pomlađivanje kože jest – probrana hrana.
Prehrana bogata vitaminom C i linolnom kiselinom vlaži vašu kožu iznutra, reducira znakove starenje i ističe unutarnji sjaj. A koji su to proizvodi kojima se možete boriti protiv starenja kože i smanjiti ljetni utjecaj sunca?

1. Paradajz

Visoka razina serotonina kod rajčica potiče melatonin koji će poboljšati kvalitetu vašeg sna, pa ćete se probuditi osvježeni.

2. Ananas

Nemojte da vas obeshrabri prirodni šećer kod ananasa, ekstrakt enzima bromelaina bori se protiv upala kože.

3. Slanutak

Niska razina glikemije koju proizvodi smanjuje kožne upale, a folna kiselina i željezo oslobađaju dodatnu energiju.

4. Špinat

Zato što je prepun luteina, ovo zeleno povrće pomaže povećati vlažnost kože i elastičnost.

5. Maslinovo ulje

Bogato je vitaminom A i E koji su odlični u borbi protiv slobodnih radikala, a koži dodaju vlagu i gipkosti.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS