Namirnice koje donose loše raspoloženje

Namirnice koje donose loše raspoloženje

Neke od namirnica koje svakodnevno unosimo imaju loše djelovanje na naše raspoloženje, pa bi ih trebalo izbjegavati u širokom luku.
Hrana ima velik utjecaj na raspoloženje, a kako mnoge namirnice koje svakodnevno konzumiramo imaju negativan utjecaj i pogoršavaju nam raspoloženje, dobro je znati što je potrebno izbjegavati.
Čips je pržen u ulju, prepun je omega 6 masnih kiselina koje, osim što pogoršavaju raspoloženje, smanjuju učinkovitost omega 3 masnih kiselina koje su dobre za zdravlje.
Kikiriki je ukusna i zdrava grickalica, no jedino u slučaju da uzmete onaj u ljusci. Očišćeni, prženi i posoljeni kikiriki u plastičnim vrećicama prepun je soli i aditiva koji mogu uzrokovati slabost, migrene i poteškoće s disanjem.
Margarin je napravljen od industrijskih masti i pun je omega 6 masnih kiselina koje imaju snažan utjecaj na raspoloženje, kao i na razinu inzulina. To je nedvojbeno umjetna hrana koju tijelo teško probavlja, dok je maslac bogat omega 3 masnim kiselinama, sjajnim saveznikom u borbi za zdravlje mozga, linolenskom kiselinom koja smanjuje salo na trbuhu i prevenira srčani udar.
Sjemenke bundeve izuzetno su zdrave, prepune su minerala i prirodnih antidepresiva, no samo ako su neprocesirane. Ove koje kupujete u trgovini pune su kalijevog bromata koji će štitnjači otežati apsorpciju joda i stvoriti ozbiljne zdravstvene probleme. Kupite ih na tržnici ili izvadite sami iz bundeve, malo posušite u pećnici uz prstohvat soli po njima i evo zdrave grickalice.
Sokovi se u našem tijelu pretvaraju u – mast. Njihova je karakteristika naglo podizanje razine šećera u krvi, što uzrokuje poboljšanje raspoloženja, no jednako tako naglo i ruše šećer, što vodi u promjenu raspoloženja. Recept je jednostavan – radite svoje sokove od svježeg voća i povrća.
Jedite zdravo i raspoloženje će vam biti na visini.
 
Izvor: Metro

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS