Namirnice koje će stvoriti probleme u krevetu

Namirnice koje će stvoriti probleme u krevetu

Kamenice, čili i šparoge poznati su afrodizijaci. Ovdje donosimo popis namirnica koje treba izbjegavati jer utječu loše na seksualnu želju.
nemaa
‘Najveći seksualni organ je mozak, on proizvodi spojeve i hormone koji potiču osjećaje poput ljubavi, privlačnosti, uzbuđenosti i orgazam. Da bi proizvodili te spojeve, trebamo jesti hranu koja potiče njihovu proizvodnju’, kaže specijalistica dr. Cecilia Tregear iz klinike Harley Street, piše Daily Mail.
ALKOHOL
Alkohol u umjerenim količinama ne utječe na libido, ali pretjerano uživanje u alkoholu dovodi do erektilnih problema ili nemogućnosti postizanja orgazma. Također, od alkohola nam se spava.
CRVENO MESO
Može sadržavati dodatne hormone što će utjecati na ljudsku prirodnu količinu hormona ako se previše konzumira. Crveno meso je izvrstan izvor proteina i cinka što pomaže izgradnji mišića i rješavanju masnoća, ali treba paziti na količine i ne ga konzumirati svaki dan.
SOJA
Iako je dobar izvor protiena, velika količina soje može utjecati na spolnu želju jer smanjuje količinu testosterona i spermija.
METVICA
Možda iznenađuje ali mentol smanjuje testosteron, što posljedično utječe na seksualnu želju.
SLATKI KORIJEN
Ova se biljka često koristi u slatkišima, čajevima i drugim pićima. Iako je ukusna, smanjuje testosteron u tijelu a time i libido.
KININ
Kinin često se koristi u pićima s okusom kao što je tonik. Daje prepoznatljiv gorko – svježi okus. Ipak, loše utječe na libido.
ČOKOLADA
Poznati afrodizijk koji sadrži anandamid i feniletilamin, dva sastojka koja potiču hormone sreće, endorfine. Ipak, sadrži i metilksantin koji nas čini letargičnima i nezainteresiranima.
PRŽENA HRANA
Osim što je takva hrana nezdrava, utječe na libido. Trans masti pronađene u većini pržene hrane smanjuju libido muškarcima i ženama, točnije smanjuje i usporava spermije i smeta tokom trudnoće.
KOKICE IZ MIKROVALNE
Nisu problem kokice već vrećice u kojima dolaze. Naime, hemikalija perfluoroalkil iz ambalaže utječe na mušku spolnu želju.
ZDRAVE MASTI
Ako je postotak masti u vašem tijelu nizak, tada će vaš libido biti niži. Ovo je važno za one koji žele doći u formu. Preporučuje se jesti nezasićene masti koje se mogu pronaći u avokadu, orašastom voću, sjemenkama te omega 3 masti koje se mogu naći u ribi.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS