Najvažniji vitamin za žensko zdravlje

Najvažniji vitamin za žensko zdravlje

Ljudsko tijelo treba mnoštvo vitamina i minerala kako bi normalno funkcioniralo te bilo vitalno i lijepo.

sretna-zena-cvjetna-livada

 
U velikom broju nužnih nutritivnih sastojaka jedan je zauzeo značajno mjesto, posebne za žensko zdravlje.
Nedostatak nekog od vitamina manifestira se putem velikog broja simptoma. Od umora, promjena na koži i tenu, nedostatka energije pa do hormonalne neuravnoteženosti te probavnih smetnji.
Zanimljivosti oko vitamina K2 je mnogo. Njegova važna uloga u ljudskom organizmu otkrivena je devedesetih godina prošlog stoljeća, a stručnjaci naglašavaju kako je od posebno velike koristi upravo ženama: zaslužan je za zdrave zube, kožu bez bora, jake kosti i kardiovaskularno zdravlje.
Istraživanja su pokazala kako je vitamin K2 izrazito učinkovit u usporavanju razgradnje koštanih stanica i povećanju mineralizacije koja jamči čvršće i zdravije kosti. Također se pokazao kao preventivno sredstvo u sprječavanju pojave raka, ali se koristi i u liječenju brojnih bolesti.

  • u nekim zemljama koristi se za prevenciju i liječenje osteoporoze
  • koristi se za sprječavanje i liječenje nekih srčanih bolesti
  • starijim osobama pomaže da održe zdravlje, dok djeci jamči dužu i zdraviju starost
  • pomaže u održavanju zdravlja zubi
  • dokazana je uzročno posljedična veza između smanjene koštane gustoće tj. osteoporoze i pojave bora – s obzirom da K2 djeluje na gustoću kostiju, djeluje i na bore

Vitamin K2 možete pronaći u mesu, jajima, sirovom mlijeku, mliječnim proizvodima, raznim sirevima, zelenom lisnatom povrću te hrani koja se bazira na soji, piše glorija.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!