Najmoćnija hrana za sagorijevanje masnoće

Najmoćnija hrana za sagorijevanje masnoće

Ukoliko pokušavate da izgubite višak kilograma, nije na odmet da pokušate da ubrzate svoj metabolzam. Jedan od prirodnih načina za to je da jedete 5-6 puta na dan. Zdovoljavajući rezultati neće izostati ako u ishranu uvrstite namirnice koje podižu tjelesnu temperaturu i ubrzavaju metabolizam.

zena-kupuje-povrce-i-voce

Sirova hrana
Vaš organizam troši mnogo više energije kada vari neprerađenu hranu. To znači da je tad metabolizam brži i više kalorija se troši. Kada kupujete namirnice, izbjegavajte one prerađene, konzervirane i češće kupujte sirovu hranu.
Ljute papričice
Ukoliko volite začinjenu, ljutu hranu, na dobrom ste putu da svoju linju dovedete do savršenstva. Ljute papričice podižu tjelesnu temperaturu i ubrzavaju metabolizam. Bez obzira da li ih jedete sveže, skuhane ili sušene, ove papričice su odlična hrana za mršavljenje.
Meso sa manje masti
Meso sa manje masti je sjajan izvor proteina, gvožda i aminokiselina uključujući i leucin. Stručnjaci kažu da 30% kalorija koje se nalaze u hrani bogatoj proteinima potroši tokom varenja. Da bi vaš metabolizam bolje funkcionisao, izaberite meso s manjim procentom masnoće.
Mahunarke
Pasulj, grašak i soja su odlični izvori proteina i vaš organizam će biti okupiran varenjem ove zdrave hrane. Pored toga, ove namirnice su bogate gvožđem, mineralom koji podstiče mršavljenje.
Mliječni proizvodi s niskim procentom masnoće
Samo zato što želite da smršate ne znači da se treba odreći mliječnih proizvoda. Naprotiv, ove namirnice su bogate proteinima koji su ključni za izgradnju mišića i ubrzanje metabolizma. Ipak, vodite računa da tokom kupovine izaberete mliječne proizvode s niskim procentom masnoće.
Zeleni čaj
Prema savjetima stručnjaka, ako pijete 4 šolje zelenog čaja dnevno, možete izgubiti 3 kilograma za nekoliko mjeseci. Ovaj zdravi napitak sadrži katehine koji ubrzavaju sagorijevanje kalorija. Pored toga, u ovom čaju se nalazi i kofein koji poboljšava rad metabolizma i time podstiče sagorijevanje masnoća.
Izvor: stvarukusa

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!