Najčešći uzrok zimske glavobolje

Začepljen nos, bolovi u predjelu čela i lica, loša koncentracija, povišena temperatura, iscrpljenost, kašalj – sve su to neugodni simptomi upale sinusa. Kako ih ukloniti?
Liječenje sinusitisa obično se provodi antibioticima, a uvelike pomaže i uzimanje vitamina A, C, E, cinka i selena, ispijanje čaja od koprive kao i pileća supa koja rješava problem začepljenog nosa.
Ukoliko bolest nije jako napredovala, zimsku glavobolju koju je uzrokovala hladnoća može se zaustaviti i utopljavanjem. Otuširajte se toplom vodom, ne izlazite vani bez kape koja prekriva čelo i parite sinuse čajem od koprive. Akutna glavobolja mogla bi otići brže nego biste pomislili.

Simptomi sinusitisa

Simptomi sinusitisa su začepljen nos, sekrecija sluzi, pritisak, bol, povišena temperatura, umor i iscrpljenost te glavobolje. Vrlo često nastaje i tzv. postnazalni drip, odnosno slijevanje sluzi iz sinusa u grlo. Kod težih slučajeva može se javiti bol u uhu i u vratu, zubobolja, gubitak njuha te suzenje iz očiju.
Liječenje sinusitisa obično se provodi antibioticima, dekongestantima i tabletama protiv bolova. Preporučuje se i inhalacija, korištenje slane otopine koja se uštrcava u nos, ovlaživači zraka te topli oblozi koji se primjenjuju na bolnim mjestima. Tijekom akutne infekcije poželjno je boraviti u prostoriji sa stabilnom temperaturom zraka.
vitamini.hr

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!