Najbolji lijek protiv stresa

Najbolji lijek protiv stresa

najbolji-lijek-protiv-stresa
Uz današnji ubrzani tempo života i količinu zadanog posla koji osoba mora obaviti, ne čudi što su iscrpljenost i umor česti simptomi kod svih. Moderan način života je postao toliko stresan da je stres postao sindrom 21. stoljeća. Stres utiče na sve životne funkcije, a najčešće se manifestira kroz umor i slabost, zbog čega često pati i seksualni život osobe.
Ubrzani tempo života ostavlja ozbiljne posljedice na život pojedinca, zbog čega se u današnje vrijeme stres smatra ozbiljnom bolešću.Upravo se sa stresom povezuju razne bolesti, odnosno na stres se gleda kao na jedan od glavnih uzročnika brojnih tegoba zbog kojih je teško funkcionirati i bilo što planirati. Kako je stres postao sve rašireniji tako se sve više razmišlja o načinima kako ga pobijediti.
U stanju uzbuđenosti i stresa se pojačano proizvodi visoki nivo hormona kortizola, zbog čega su osobe koje žive ubrzanim načinom života unaprijed navikle svoje tijelo da se priprema na takvo stanje.Isto tako ovakva bolest češće pogađa žene a manje muškarce. Što i ne čudi s obzirom da kroz što današnja osoba prolazi zbog novčanih kriza i dugova koji su sve prisutniji.
Osobe koje su pod stresom najčešće podliježu češćem konzumiranju šećera i kofeina, koji su zapravo loš izbor za navedeno stanje jer produbljuju bolest i loše opće stanje osobe. Isto tako ova se bolest teško dijagnosticira, ali je dobro što kada se jednom dijagnosticira ova vrsta bolesti, simptomi se lako neutraliziraju. Ono što se sigurno može napraviti kada se otkrije ova bolest, da se poboljša opće stanje je promjena prehrane, te što češća konzumacija ribljeg ulja, povrća, žitarica i voća.
Prehranu je poželjno kombinirati sa suplementima poput vitamina B5, B12 i C, te magnezija koji su ključni u rješavanju navedenih problema.Uz sve to osoba koja pati od kroničnog stresa trebala bi se što više opuštati i odmarati kako bi uklonila sve negativnosti iz svog organizma.
Meditirajte što više, pronađite u slobodno vrijeme što više aktivnosti koje vas vesele i opuštaju, te uz redovitu i zdravu prehranu vježbajte i pokušajte što više odmarati i imati zdravi i puni san, kako bi se tijelo uspjelo odmoriti i pripremiti za sljedeći naporan dan.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS