Najbolji čaj za želudac

Najbolji čaj za želudac

caaaj
Najbolji čaj za želudac riješit će sve vaše probleme sa želucem. Mliječni proizvodi, kafa, šećer i alkohol često izazivaju nadutost, žgaravicu, vjetrove, proljev i probavne smetnje, a kao najbolje rješenje za takve probavne smetnje se smatra konzumacija čajeva.
Brojne biljke mogu utjecati na gastrointestinalni sistem, a one najučinkovitije se nalaze u svakom kućanstvu. Čaj od đumbira, čaj od mente i čaj od kamilice se najčešće koriste kako bi se smirili abdominalni simptomi.
Liječenje nadutosti
Ljekovitost đumbira je velika, a između ostalog on se može koristiti za liječenje nadutosti. Čaj od đumbira će pomoći regulirati spore probave. Njegova najveća učinkovitost je u liječenju povraćanja i mučnine, a za razliku od tableta protiv mučnine, đumbir neće uzrokovati pospanost. Iz tog razloga je omiljen kao prva pomoć kod mnogih osoba koje pate od mučnine. Kandirani ili sušeni đumbir isto tako mogu pomoći kod povraćanja i mučnine.Čaj od đumbira se priprema od kašikice sušenog đumbira u prahu koji se stavlja u jednu i pol šoljicu kipuće vode. Čaj je potrebno zasladiti isključivo medom i piti navečer.
Čaj od mente
Osim osvježavanja daha, čaj od mente smiruje živčani sistemte predstavlja odličan tretman kod ublažavanja probavnih smetnji, grčeva i vjetrova. Menta liječi i sindrom iritabilnog crijeva, crijevnog poremećaja koji uzrokuje nadutost, bol u trbuhu i nepravilan rad crijeva. Preporučuje se redovita konzumacija čaja od mente jer će pomoći cijelom gastrointestinalnom sistemu funkcionirati fluidno.Čaj od mente je potrebno piti ujutro i navečer prije spavanja.
Čaj od kamilice
Čaj od kamilice djeluje kao blagi tretman za gastrointestinalne probleme, a može djelovati na probavni trakt na brojne ljekovite načine. Kamilica ublažava probleme sa žgaravicom i nadutost i djeluje smirujuće na sluznicu probavnog trakta. Prirodna sedativna svojstva kamilice opuštaju cijelo tijelo, što pomaže nelagodi uzrokovanoj stresom.No, ponekad kamilica može izazvati alergijske reakcije posebice kod osoba koje su osjetljive na krizanteme i ambroziju. Čaj od kamilice se radi tako da se u šoljicu vruće vode stave dvije kašikice suhe kamilice i ostavi da djeluje oko 10 minuta. Na kraju se čaj zasladi medom po želji i pije se ujutro i navečer.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!