Najbolji borci protiv pada imuniteta su…

Najbolji borci protiv pada imuniteta su…


Viroze, gripa, umor i alergije mogu biti prouzročene padom imuniteta, nužnim za normalno funkcioniranje organizma.Do pada imuniteta najčešće dolazi u periodu vremenskih promjena, poput zime ili proljeća​, i tada je organizam podložan infekcijama. Uzroci mogu biti loša prehrana, stres, određeni vanjski čimbenici, nedovoljno fizičke aktivnosti, konzumacija alkohola i duhanskih proizvoda te manjak sna.
Pad imuniteta često se manifestira pojavom bakterijskih i virusnih infekcija, kroničnog umora, nesanice, manjka energije te promjenama na koži (npr. pojava herpesa).

Multivitamini kao glavna zaštita

Sve je više znanstvenih istraživanja koja ukazuju na korist uzimanja multivitamina. Vitamini i minerali su prirodne supstancije potrebne našem organizmu za normalno funkcioniranje te zaštitu zdravlja.
Multivitaminski pripravci sadrže ono najvažnije, a to je savršen omjer vrijednih nutrijenata. Precizno prilagođena doza služit će kao prevencija te pomoć organizmu i kada bolest nastupi.Ovo su neki od važnijih nutrijenata koji se nalaze u multivitaminskim pripravcima:
Selen je antioksidans čija je najveća prednost zaštita stanica i tkiva od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima
Cink je sastavni dio sinteze RNA i DNA. Sudjeluje u brojnim tjelesnim procesima kao što su razvoj i rast kostiju te zacjeljivanje rana
Vitamin C je antioksidans koji neutralizira slobodne radikale i njihov negativan utjecaj na organizam.
Vitamin D je odgovoran za rast kostiju i apsorpciju kalcija, a za što bolje iskorištavanje i apsorpciju vitamina D važni su mnogi vitamini i minerali. Najvažniji među njima su: magnezij – doprinosi iskoristivosti vitamina D; vitamin K – zajedno s vitaminom D pomaže u izgradnji kostiju; cink – s vitaminom D djeluje na jačanje kostiju i podizanje imuniteta. Vitamin D kontrolira rad imunosnoga sustava te su istraživanja pokazala da postoji veza između nedostatka ovoga vitamina i autoimunih bolesti.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS