Muče vas gljivice na nogama?

Muče vas gljivice na nogama?

gljivice-na-noktima
Gljivice su dosadni nametnici koji ukoliko se pojave, nanose veliku štetu ljudskom tijelu. Gljivična infekcija se još zove i onihomikoza, a najčešće se prvo stvori s unutarnje strane nokta. Primijetit ćete ju po promjeni boje nokta, njegove iskrivljenosti i zadebljanja.
Ukoliko vam se pojave gljivice na nogama, vrlo je važno da redovito održavate higijenu stopala i prstiju te da obavezno izbjegavate bilo kakvo vlaženje! Ako vam se stopala često znoje, najbolje bi bilo da uvijek pri ruci imate rezervne čarape koje ćete često mijenjati, kako bi izbjegli vlaženje. Jasno je kako noge tada moraju biti suhe da bi se što prije riješili gljivica.
Barem jednom na dan perite noge, te ih obavezno održavajte suhima, a posebnu pažnju obratite na mjesta između prstiju, koja ne smiju biti vlažna. Ako imate problema sa znojenjem nogu, najbolje bi bilo da vam čarape budu od vune ili pamuka, kako bi se znoj upio. Nikada nemojte bosi hodate po pločicama pored bazena i jvanih tuševa, nego samo s obućom!
Ukoliko vam se pojave gljivice na stopalima, morate ih što prije početi liječiti jer oboljenje neće nestati samo od sebe, već se ukoliko se ne liječi, stanje se može pogoršati.Preporučuje se odlazak kod dermatologa, ukoliko primijetite da vam gljivice ne prolaze same od sebe, te će vam dermatolog prepisati neku kremu ili drugi lijek koji će vam pomoći ukloniti gljivice.

Osim medicinskih pomagala, u borbi protiv gljivica na nogama, mogu vam pomoći i prirodni lijekovi, koje si možete sami napraviti. Prirodni lijekovi koji pomažu u borbi protiv gljivica su vodica za ispiranje usta, krema za stopala od ružine vode i kokosovog ulja, jabučni ocat, krema od nevena, te kombinacija bijelog luka i đumbira.
Jabučnim octom premažite dijelove oboljele od gljivica, te ostavite da djeluje pola sata, nakon čega temeljito isperite mlakom vodom. Od vodice za ispiranje usta napravite kupku od 3,5 čepa vodice za usta i 2,5 l tople vode. Kupajte noge oko 20 minuta, nakon čega ih namažite kremom za suhu kožu.
Posumnjate li da možda imate problema s gljivicama djelujte odmah kako bi ih se što prije riješili, a uz dovoljno upornosti to neće biti problem. Okrenite se prirodnim lijekovima i krenite s izlječenjem.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!