Možemo li kontrolisati bijes?

Možemo li kontrolisati bijes?

zlost
Svako se barem nekoliko puta našao u središtu konflikta i nije znao kako treba djelovati. Prvo što morate napraviti je duboko udahnuti, dobro slušajte što vam se govori, nemojte povisivati ton, nikako vrijeđati i prevrtati očima.Kada se nađete u svađi budite dostojni i ne spuštajte na razinu izazivača svađe. Ako želite riješiti konflikt morate biti smireni i nikako nemojte dopustiti da vas iznervira i izbaci iz takta.
Ukoliko mislite da ne može racionalno razmišljati bolje da se sklonite iz takve situacije. Nemojte započinjati svađu, pokušajte izbjegavati sve moguće sukobe. Možete trajno narušiti odnos s dotičnom osobom i možete djelovati nezrelo.
Obavezno pazite na govor tijela, nikako nemojte ostavljati dojam da ne slušate govornika, jer ćete ga tako i više uzrujati i vaša svađa će se sve dublje nastaviti. Nemojte stajati preblizu, jer možete ostaviti dojam da mu prijetite.
Pratite na razmak i u glavi imajte samo pozitivne misli i pokušajte na miran način djelovati. Budite iskreni prema njemu i na lijep način mu odgovarajte. Pustite obavezno sagovornika da kaže što misli i pokušati naći kompromisno rješenje.
Izbjegavajte sve duboke rasprave, jer one donose gubitak vremena i truda. Ako mislite da ste vi u pravu u tom trenutke ljutnje nećete to moći dokazati vašem sagovorniku. Možda nikada ni nećete moći dokazati suprotno, ne možete promijeniti nečije mišljenje. Budite racionalni i smireni, pričekajte da se slegnu tenzije. Nemojte biti frustrirani i nezadovoljni.

Nađite zajedničko rješenje i izbjegnite sukobe. Niste slabi ako popustite i niste zbog toga kukavica. Dogovorite sa sagovornikom neki drugi dan susreta kako bi razgovarali o tome, dok se tenzije malo smire.
Prespavajte i vi i on noć, jer kažu da je sljedeće jutro najpametnije. Ako nikako ne možete naći zdravo i humano rješenje bez svađe sa sugovornikom najbolje je odustati od svega. Kada zaista niste krivi, a druga strana vas optužuje i napada javlja vam se osjećaj bijesa i nepravde.
Nemojte pustiti da vas to prevlada. Pokušajte sve mirne načine, ako ne idu odustanite. Iako po cijenu da se trajno naruši vaš odnos. Bit će vam lakše, jer ako ste napravili sve da mirno riješite situaciju, a druga strana se opire, nećete imati za čim žaliti.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS