Motivacija za mršavljenje

Motivacija za mršavljenje

motivacija
I ptice na grani znaju da je za gubitak kilograma potrebna zdrava prehrana i tjelovježba, no najvažnije oruđe za borbu protiv viška kilograma je vaše mentalno stanje. Najteže je zadržati motivaciju, samokontrolu i čvrsto promijeniti životne navike kako bi se zdravo mogle izgubiti nagomilane kalorije i kako bi se održala zdrava tjelesna težina.
Mršavljenje nije samo fizički, nego je i mentalni izazov jer smo svakodnevno okruženim raznim iskušenjima pred kojima je tako jednostavno pokleknuti. No bitno je zadržati motivaciju i biti ustrajan u tome. Kako to ostvariti? Vi ćete najbolje znati koji recept najbolje funkcionira za vas, no ovdje možete pročitati nekoliko savjeta za motivaciju.
Da bi se dodatno motivirali za mršavljenje i vježbanje kupite si novu lijepu sportsku odjeću. Možda ćete misliti da nema smisla trošiti novce na kupovanje odjeće u kojoj ćete se samo znojiti, no vjerujte, puno bolje ćete se osjećati kada se pogledate u ogledalu u njoj, posebno kad vidite kako svaki put izgledate sve bolje u toj odjeći.
Skidanje kila vam ne bi trebala biti jedina motivacija da vježbate. Razmišljajte o tome da vježbate zbog svog zdravlja, zbog poboljšanja kvalitete života i produžavanja životnog vijeka.
Nezdrave namirnice biste trebali odvojiti od zdravih i to tako da nezdrave stavite negdje gdje vam neće biti lako dostupne i vidljive, a zdrave namirnice stavite na najdostupnije mjesto u kuhinji.
Kada izgubite nekoliko željenih kilograma nagradite se masažom, novom frizurom, pedikurom ili nečim drugim što vas veseli, ali neka to ne bude nezdrava hrana.
Spojite ugodno s korisnim i rastežite se dok gledate televiziju. Osim što će se zabavljati dok gledate televiziju, vrijeme će vam puno brže proći dok izvodite tu, većini ljudi, monotonu aktivnost.
U borbi protiv viška kilograma bitno je ostati mentalno zdrav. Morate ostati pozitivni, morate voljeti sebe i zadati si realne ostvarive ciljeve. Zapamtite da mršavljenje nije samo fizički izazov nego i mentalni.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!