Moćni lijek po najstarijem receptu

Moćni lijek po najstarijem receptu

mud11
Taj dvostruki učinak stvara blago, prirodno podražajno liječenje koje izaziva povoljnu reakciju kod hroničnih obolenja, posebno reumatizma i artritisa.
Ilovaču su od pamtivijeka upotrebljavali kao lijek i kao pomoć protiv raznih bolesti.
Uputstvo za upotrebu ilovače (gline)
Zavisno od godišnjeg doba upotrebljavamo hladne ili tople obloge od ilovače. Ljudi osjetljivi na hladnoću više vole tople obloge. Preko toplog obloga od ilovače možete staviti još pamučnu kesu s vrućim biljem, koja bolje drži toplotu.
Na hladne obloge od ilovače ne smijete stavljati takvu vruću kesu jer bi to odmah prekinulo djelovanje hladnoće. Za maleni oblog od gline, po pravilu, dovoljna je velika kašika gline koju čajem razmutimo u rijetku kašu. Tu kašu podjednako i 2 do cm debelo namažemo na lanenu krpicu i položimo na mesto koje liječimo.
Dodatavanje kantarionovog ulja vrlo je korisno, pogotovo ako se radi o upali, i to upali nerva. Dodavanje kantarionovog ulja ima još i tu prednost da se ilovača ne isuši i tako postane kruta i tvrda. Ostane samo zbijena pa se kao oblog mnogo bolje podnosi, što je za osjetljive pacijente velika prednost.
Preporučuje se da ove obloge stavljate uveče pred spavanje.
Katkada je, posebno kad se radi o hroničnim bolestima, bolje stavljati obloge od ilovače naizmjenično sa oblogama od kupusovog lišća i to zbog toga što ilovača rastjeruje, a kupus skuplja. Taj dvostruki učinak stvara blago, prirodno podražajno liječenje koje izaziva povoljnu reakciju kod hroničnih oboljenja, posebno reumatizma i artritisa.
Ilovača djeluje vrlo povoljno protiv proliva i upala služokože crijeva. Ostale lijekove možemo tada staviti direktno u vodu od ilovače. Dobro čišćenje crijeva postižemo tako da se dva puta godišnje u toku nekih osam dana liječimo glinom. Za to je bolja bijela glina od žute, premda se i žuta upotrebljava za tu svrhu.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!