Masaža koja uklanja stomačne probleme

Masaža koja uklanja stomačne probleme


Nadutost u stomaku se uglavnom javlja usled sporog metabolizma, sakupljanja vode ili hrane koja vam nije prijala. Često se dešava da do ovog problema dođe i zbog previše slane ishrane zbog koje se sakuplja voda i dolazi do oticanja stomaka, ali i drugih dijelova tijela.
Do sada smo se okretali probioticima i drugim lijekovima za rješavanje ovog problema, a tome danas može doći kraj zahvaljujući našim jednostavnim savjetima, odnosno masažama. Masaže su dobre kako za mišiće, tako i za poboljšavanje rada stomaka. Postoji nekoliko tipova masaža, a suština je u pronalaženju određenih tačaka i njihovom podsticanju zbog kojih se problemi rješavaju.
Jedan prst iznad pupka se nalazi tačka koju  treba da pritisnete. Masirajte prvo u pravcu kazaljke na satu, a zatim u suprotnom smjeru – 2, 3 minuta. Ova masaža ublažava grčeve u stomaku i rješava problem sa zadržavanjem vode.
Nađite tačku koja se nalazi na jednu šaku ispod pupka i paralelno sa njim. Masirajte je u pravcu kazaljke na satu i suprotnom 2-3 minuta. Ova masaža brzo rješava problem sa gasovima i podstiče rad crijeva.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!