Masaža drvenim oklagijama

Masaža drvenim oklagijama


Masaža drvenim oklagijama, odnosno drvenim valjcima, sličnima kakve koristimo za valjanje tijesta, nova je vrsta terapije za uklanjanje celulita, masaže i poticanja metabolizma. Pravi naziv ove metode je maderoterapija. Ova vrsta masaže nastala je devedesetih godina u Kolumbiji, ali je do danas bila slabo poznata na ovim prostorima.

Kako se izvodi maderoterapija
Maderoterapija se još naziva i masaža drvom. To je zato što su svi alati kojima se ona provodi napravljeni od prirodnog, drvenog materijala. Postoji dvadesetak različitih vrsta alata, koji, uz posebna ulja i posude, čini svu opremu za ovu terapiju. Oblici i veličine masažera ovise o njihovoj namjeni. Svaki nečemu služi i razlikuju se oni kojima se masiraju bedra i trbuh, od onih za masažu lica. Iako je većina ovih alata valjkastog oblika, nisu svi jednaki. Postoje i roleri, drvene šoljice, masažeri u obliku dasaka i razni drugi alati čiji oblik odgovara njegovoj primjeni.
Razlikujemo tako tri vrste masaže oklagijama – masažu lica, masažu tijela i anticelulitnu masažu. Svaka od navedenih terapija ima svoje posebne učinke. Pa tako masažom lica potičemo stvaranje kolagena u koži lica, što rezultira ljepšim, svježijim izgledom, hidratiziranom kožom i smanjenju bora. Kod masaže tijela masira se jedan dio tijela koji je posebno sklon nagomilavanju masnih naslaga. One se razbijaju kako bi se uravnotežio oblik tijela. Dok se s anticelulitnom masažom masira više područja tijela sklonih celulitu, te se on tako uklanja.
Ali uklanjanje celulita zapravo je samo produkt ove masaže. Ono što se njome zapravo radi je drenaža limfe. To znači da se stimulira njen rad i protok tekućina, kako bi one sa sobom iz tijela odvodile sve toksične i nepotrebne tvari. Limfni sustav se iz mnogo razloga začepi i potrebno je potaknuti ga da ponovno proradi i počne obavljati svoju funkciju. Kada to učinimo masažom, uskoro počnemo gubiti na kilaži, potaknemo metabolizam i izbacivanje suvišnih masti, šećera i toksina, uglavnom kroz znoj, urin i stolicu.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!