Manekenska tajna mršavosti i blistave kože!

Manekenska tajna mršavosti i blistave kože!

napitak-od-krastavca-1405624469-41908
Ovaj napitak će hidrirati, tonirati i umiriti vašu kožu, jer je krastavac bogat silicijumom, koji se koristi i u tretmanima za liječenje akni, a usput će izbaciti sve otrove iz vašeg tijela
Iako je voda sa krastavcem hit otkad su je manekenke proglasile najboljim rešenjem za gubitak viška kilograma, rijetko se spominju sve njegove zdravstvene dobrobiti
Ima ih čak 6, a sve što je potrebno jeste da uradite slijedeće: U dvije litre vode stavite očišćen i iseckan krastavac sa korom, najbolje organskog porekla, i ostavite da odstoji nekoliko sati u frižideru, najbolje preko noći.

 1. Srce
  Prema izveštaju Američke asocijacije za zdravlje srca, i u Americi je bolest ovog organa prvi uzročnik smrti. Pametan plan ishrane je najbolji put za zaštitu srca, a voda od krastavaca će sniziti krvni pritisak i tako smanjiti rizik od srčanih oboljenja.
 2. Mišići
  Ovaj napitak hrani mišiće esencijalnim nutrijentima, pa ako želite da budu veći, tokom dana konzumirajte barem dvije čaše ovog napitka, posebno ako vježbate.
 3. Hronične bolesti
  Neke od njih su dijabetes, Alchajmerova bolest, bolest očiju i mnoge druge. Krastavci su puni jakih antioksidanata koji jačaju funkciju mozga, smanjuju stres i sprečavaju nastanak bolesti vezanih za starenje.
 4. Kosti
  Osteoporoza je danas jedno od opasnijih stanja koje vas može pogoditi bez obzira na godine, a dovodi do lakšeg preloma kostiju i bolnih leđa. Krastavac neće izliječiti osteoporozu, ali može da ojača vaše kosti svojim visokim udjelom vitamina K.
 5. Koža
  Ovaj napitak će hidrirati, tonirati i umiriti vašu kožu, jer je krastavac bogat silicijumom, koji se koristi i u tretmanima za liječenje akni. Voda sa krastavcem je bogata antioksidansima koji takođe štite i njeguju kožu.
 6. Detoksikacija
  Voda od krastavaca je jedan od najjačih detoks napitaka koji će vas rešiti nakupljenih toksina. Kako sadrži puno vlakana i vode, ovaj napitak će doslovno izbaciti sve toksine iz tijela.
CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS