Mali trikovi za uljepšavanje

Mali trikovi za uljepšavanje

PODOCNJACI-FILERI2
KORALNI KARMIN + KOREKTOR = KOREKTOR ZA PODOČNJAKE
Ako imate tamne podočnjake, onda sigurno znate da klasični korektori ne mogu u potpunosti da ih sakriju, čak podočnjaci često izgledaju sivo i pepeljasto kada se na njih stavi korektor. To je zato što je vama poreban korektor u boji, sa žutom ili narandžastom nijansom, kako bi dobro kamuflirao krugove ispod očiju. Takvi korektori rijetko mogu da se nađu po povoljnim cijenama, ali zato možete sami da ga napravite. Samo mrvica koralnog karmina ili tečnog rumenila napraviće ogromnu razliku. Pomiješajte karmin i korektor, i to nanesite na podočnjake, ali ne i na ostatak lica, jer će razlika u boji biti evidentna.
 
LEDENA VODA = SUH LAK
 
Nakon što namažete nokte, vjerovatno želite da se oni osuše što prije. Odlično i povoljno rješenje je ledena voda. Sačekajte nekoliko minuta, dok lak krene da se suši, a onda ruke potopite u činiju ledene vode. Ostanite tako desetak minuta, a kada izvadite ruke, nokti će biti suhi i sjajni.
VAZELIN + PARFEM = DUGOTRAJAN MIRIS
Imate parfem koji vam se mnogo dopada, ali brzo izvjetri sa kože? Rješenje je u vazelinu. Nakon nanošenja parfema, jednostavno stavite malo vazelina na to mjesto, i utrljajte. Miris će trajati znatno duže.
CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS