Loše strane mršavljenja

Loše strane mršavljenja

mrsanje_stvari_1
Puno je više onih koji razmišljaju kako izgubiti kilograme, nego o tome da postoje loše strane mršavljenja. Gubitak kilograma može imati dobre, ali i loše strane, sve ovisi o tome na koji se način pristupi mršavljenju i je li ono bilo postepeno ili naglo.
Mršavljenje može biti zdravo, ali isto tako i manje dobro za zdravlje. Kod brzog i naglog mršavljenja postoji opasnost da utječe na zdravlje čovjeka, dok kod postepenog gubljenja kilograma u suradnji s nutricionistom tijelo se stigne priviknuti na lagano topljenje viška koje se nakupljalo godinama. Kod brzog mršavljenja tijelo odjednom može ostati bez potrebne količine minerala i vitamina koji su mu bili potrebni za obavljanje normalnih funkcija.
To će se dogoditi kada se odjednom smanji količina unosa određenih namirnica koje obiluju potrebnim sastojcima. Rezultat je umor, opadanje kose i slabost u mišićima. Jedna od opasnosti brzog mršavljenja i niskokalorijske dijete je da organizam odjednom ostane bez dovoljne količine leptina, hormon odgovoran ne samo za apetit, nego i za normalan rad metabolizma.
U takvim slučajevima osobe znaju oboljeti od bulimije. To je samo jedan od razloga da se prije prelaska na strogi režim prehrane savjetujete sa svojim ljekarom.

Kod naglog gubitka na težini tijelo može ostati bez dovoljne količine natrija, kalija i drugih važnih minerala te tako opteretiti rad srca.Jedna od loših strana mršavljenja je višak kože koji ostaje nakon otapanja masnoće. Ne samo što se osoba može loše osjećati zbog toga što ne izgleda lijepo jer dolazi do gubitka elastičnosti i kolagena, taj višak može utjecati i na zdravlje te dovesti do bolova u leđima.
Negativna strana mršavljenja može biti i smanjenje opsega grudi, što će nekim ženama itekako smetati. Gubitkom kilograma dolazi do otapanja masnog tkiva i takvim je osobama hladnije tokom zime. Njima će trebati više da se naviknu na hladnoću.
Svakoj odluci o gubitku kilograma treba prethoditi savjetovanje s doktorom  te razmišljanje o posljedicama koje bi mogle nastupiti nakon procesa mršavljenja.
Radi se o velikoj promjeni u životu s kojom se kasnije treba znati nositi, pa tako i na vrijeme razmisliti o odjeći koja će sada biti prevelika i više ne tako prikladna za vaš oblik tijela.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!