Ljeto i korištenje kontaktnih leća – šta sve morate znati

Ljeto i korištenje kontaktnih leća – šta sve morate znati

Ovo ljeto zaboravite na korekcijske naočale i uživajte u potpunoj slobodi i radostima koje donose vrući ljetni dani! Prije no što spakirate svoju prtljagu i otputujete na zasluženi ljetni odmor, pročitajte nekoliko savjeta kako bi i svojim očima pružili potpunu zaštitu od sunca i udobnost koju zaslužuju!

Jednodnevne leće – zdrav i praktičan izbor

Zbog svoje praktičnosti i zdrave primjene, u posljednje vrijeme su sve popularnije jednodnevne kontaktne leće. Ova vrsta leća veoma je jednostavna za korištenje, a namijenjena je jednokratnoj upotrebi. Ujutro kad se probudite ih umetnete, a nakon cjelodnevnog nošenja jednostavno ih bacite. Svako jutro upotrijebite nov, svjež par te pružite očima zdravu korekciju vida.

Prednosti jednodnevnih kontaktnih leća

Kontaktne leće nude nekoliko prednosti u odnosu na naočale. Osim što osiguravaju bolju koordinaciju očiju te samim time bolje fokusiranje, pružaju i veći osjećaj slobode prilikom bavljenja sportom te su uvijek praktičan odabir prilikom nošenja sunčanih naočala. Ostale prednosti:

  • Jednodnevne kontaktne leće ne zahtijevaju čišćenje koje zna biti naporno i dugotrajno pogotovo kad ste u žurbi ili nakon teškog dana.
  • Zaboravite na kupnju otopina i kutijica za leće. Dnevne leće ne morate dezinficirati, čistiti, ispirati ili čuvati u otopini kao što to uobičajeno biva kod korištenja dvonedeljnih ili mjesečnih leća.
  • Na zamarajte se kalendarskim podsjetnicima koji vas opominju da morate zamijeniti svoje leće. Kod jednodnevnih leća raspored je veoma lak, navečer ih uklonite, a ujutro umetnite nov par.
  • Pomažu protiv alergija očiju – zbog kraćeg razdoblja korištenja, na jednodnevnim kontaktnim lećama nalaže se manje depozita i nečistoće što smanjuje vjerojatnost alergija. Osim toga, svježa, glatka leća nježnija je i ne nadražuje oči.
  • Odlične za tinejdžere! Uz školu, sportske aktivnosti, hobije, društveni život, tinejdžeri često zaborave i zanemare čišćenje i mijenjanje kontaktnih leća. S obzirom na to da je njega leća veoma važna jer smanjuje rizik za probleme s očima, jednodnevne leće su odlične za aktivne korisnike.
CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS