Limunova kora za zdravlje

Limunova kora za zdravlje

 kora-limuna

Jasno je kako borba protiv raznih bolesti uključuje jak imunitet, a to je moguće uz zdrav način života, pa tako i konzumiranje određenih namirnica koje obiluju potrebnim sastojcima. U usku vezu s imunitetom dovodi se i limunova kora, zbog čega nije čudno zašto se sve više govori o ulozi koju limunova kora ima za zdravlje.
Poznato je kako limun ima veliku količinu C vitamina, a što je neophodno za obranu od mnogih bolesti, ali isto tako i liječenje. Prilikom prehlade i gripe, limun je postao neizostavan dio lijekova uz pomoć kojih se svaka osoba može brže oporaviti.
Limun se može iskoristiti na više načina, a pored uobičajenih prirodnih sokova te čajeva u koje se spomenuti citrus dodaje, postoji još jedan dio limuna koji se može upotrijebiti za zdravlje. Radi se o korisnoj i ljekovitoj limunovoj kori koju sve više žena koristi za razne tretmane u ljepoti. Limunova kora pomaže ukloniti mrtve stanice s tijela uz pomoć pilinga te suhu kožu na području laktova.
Limunova kora ipak se najviše spominje u kontekstu zdravlja, pa je zbog toga dobro znati kako se sve kora može upotrijebiti za bolji zdravstveni sustav i prirodnu zaštitu organizma. Pokazalo se da kora limuna sadrži više vitamina od samog ploda, a što je glavni razlog zašto ne bi trebalo bacati koru nakon što upotrijebite limun. Kora se može zalediti kako ne bi strunula i kada se ukaže potreba upotrijebiti kao dodatak limunadi ili raznim jelima. Koru je potrebno nakon što je mislite upotrijebiti naribati.

Limunova kora koristi se i kao zaštita od raznih oblika raka, zbog čega bi je bilo dobro ponekad pojesti jer se u kori nalaze flavonoidi koji pomažu spriječiti širenje ćelija raka.
Konzumacija limunove kore znači i uspješna borba protiv holesterola jer se uz pomoć nje smanjuje razina kolesterola u krvi, a time ujedno štiti jedan od najvažnijih organa u tijelu. Snižavanjem holesterola radi se na očuvanju zdravlja srca. U kori se pored C vitamina nalazi i kalcij odličan za jačanje i zdravlje kostiju. Bilo bi dobro u prehrambene navike uključiti i koru od limuna jer se s njom postiže prevencija od upalnih procesa u tijelu te osteoporoze i artritisa.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS