Limun je naš najbolji saveznik zimi

Limun je naš najbolji saveznik zimi


Ako nečeg zimi uvijek ima u kući onda je to limun. Iznimno zdravo i ljekovito voće neizostavan je dio svake kućne ljekarne.Sadrži velike količine vitamina C koji je glavni zaštitnik našeg imuniteta. Limunska kura za jačanje imuniteta štiti od virusa i bakterija.
1. Čaša limunade svaki dan
Popijte čašu limunade čim se probudite i spriječit ćete zimske bolesti i popraviti raspoloženje. Ako je “čista” limunada ipak prekisela za vaš ukus, pomiješajte je s malo soka od naranče, ili dodjate šećer.
2. Neutralizira toksine
Limun je na samom vrhu namirnica koje sadrže najviše antioksidansa. Zahvaljujući limunskoj kiselini, on neutralizira toksine i njihovo djelovanje, ubrzava razgradnju masti i poboljšava asimilaciju hranjivih sastojaka.
3. Kao zamjena za ocat
Limun možete koristiti kao zamjenu za ocat. Salate će živnuti uz ovaj citrus, a limun možete dodavati i u razne umake za tjesteninu. Limun se uvijek cijedi u posljednjem trenutku i na tanjur stavlja neposredno prije posluživanja jela. Tako zadržava sve vitamine i minerale koji su inače osjetljivi na zrak i svjetlost.
4. Ne bacajte koru limuna
Koru limuna nemojte bacati jer sadrži puno dragocjenih sastojaka. Flavonoidi, koji joj daju boju, jačaju kapilare i olakšavaju protok kisika u organizmu. Kora limuna sadrži eterična ulja, kao što je limonin, i djeluje antiseptički. U aromaterapiji se ulje limuna koristi se za poboljšanje raspoloženja i koncentracije pri radu.
5. Osnažuje organizam
Limun je izniman u čišćenju organizma od štetnih tvari, a i poboljšava zdravlje pa su se razvile i brojne dijete bazirane na njegovoj učinkovitosti jer osim što ubrzava metabolizam i stvara osjećaj sitosti, istovremeno i osnažuje umorno tijelo.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS