Lijepa i njegovana stopala za 40 minuta?

Lijepa i njegovana stopala za 40 minuta?

stopalo
Svi želimo lijepa i njegovana stopala. Vrhunsku salonsku uslugu možete uraditi sami u udobnosti svoga doma. Samo pratite sljedeće korake…

Skinite stari lak efikasnim skidačem

Ako se zavukao u pregib između nokta i kože, uklonite ga štapićem za uši natopljenim u skidač.

Potisnite zanoktice

To ćete lako uraditi uz pomoć ulja kojim ćete ih omekšati. U kožu oko noktiju umasirajte proizvod, ostavite da djeluje minut, a potom blagim pokretima povucite zanoktice naniže.  Koristite posebne štapiće za tu namjenu. Oni su pravljeni od drveta da se ne biste isjekli.

Pripremite SPA uživanje

U toploj vodi rastvorite uljanu kupku i dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande. Nakon 10 do 15 minuta, osušite stopala mekanim peškirom.

Uklonite suhu kožu

Kako reagujete kada vidite zadebljalu kožu na stopalima? (čekamo vašu reakciju) E, i svi ostali pomisle isto to! Opuštajuća uljana kupka omekšaće grubu kožu te ćete je lako ukloniti. Ako to radite redovno, biće dovoljna obična turpija za stopala, u suprotnom, najbolje bi bilo da imate onu električnu.

Oblikujte nokte

Isturpijajte ih kvalitetnom turpijom (po mogućstvu staklenom jer je posle možete lako dezinfikovati). Držite se istog pravca i neka potezi budu ujednačeni.

Lakirajte

Redosled za savršenu boju: baza (prozirni lak ili poseban proizvod za ujednačavanje površine nokta) + lak u dva sloja + završni sloj (najbolje bi bilo da to bude proizvod za brzo sušenje). Ako nemate separatore za prste, lako ih možete improvizovati praveći rolnice od papirnih maramica.

Ispravite greške

Ukoliko ste prilikom lakiranja negde pogriješili, uklonite tragove laka olovkom sa preciznim tankim vrhom, koja će (efikasno) odraditi posao.

Nahranite stopala

Kako bi koža bila hidrirana i meka na dodir, nakon svega nanesite kremu za stopala bogate teksture.
Ekstra savjet: Veoma je važno da opremu kojom radite pedikir (makazice, turpije, grickalice, lakove) razdvojite od one za manikir. Na stopalima se često mogu naći i neka neprijatna oboljenja kože koja sigurno nećete željeti da prenesete na šake!

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS