Lijenu probavu možete riješiti jednostavnim trikom

Lijenu probavu možete riješiti jednostavnim trikom

, Image: 141211020, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Pravilna prehrana najbolji je regulator probave, ali nekada ni to ne pomaže. Zatvor ili opstipacija, stanje uslijed kojeg se naša crijeva ne prazne na spontan način, zaista može biti problem. I to vrlo neugodan i bolan. Bezuspješni odlasci na wc mogu biti frustrirajući te uveliko utiču na naše raspoloženje.
Ako takvo stanje potraje ili se često događa, može donijeti i jaku bol u predjelu trbuha te nadutost. Iako je pitanje redovite stolice vrlo individualno, normalnim se smatra jednom dnevno ići na toalet. I kada niste skloni zatvoru, nije neobično ako vam se dogodi uslijed nekih promjena poput putovanja, promjene okoline ili pak zbog velikog stresa, kada imate hemoroide, tokom trudnoće i nakon poroda. Također, lijekovi te prehrana mogu utjecati na probavu.
Pravilna prehrana najbolji je regulator probave, no što ako vam ni to ne pomaže? Iskušajte jednostavan trik koji ne uključuje nikakav čarobni napitak niti promjenu prehrane. Riječ je o postupku koji koristi akupresura, drevna istočnjačka tehnika samoiscjeljenja koja koristi znanje i – prste. Naime, dovoljno je čvrsto pritisnuti prstima područje ispod pupka – tačnije usredotočite se pritom na uravnoteženo disanje i ponovite postupak, ako je potrebno, nekoliko puta dnevno. Pritisak na tom mjestu stimulira crijeva da se više pokreću što aktivira istovremeno i imunološki sistem..

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!