Lijek za umorne noge

Lijek za umorne noge

istegnute-noge
Bolne i umorne noge su sve češće posljedice dugotrajnog stajanja ili sjedenja na poslu. Današnji način života, ima mnoge štetne posljedice na mnoge dijelove ljudskog tijela, a jedne od posljedice ostavlja i na noge. Probleme sa nogama imaju većinom žene, a ukoliko ste i vi jedna od njih, te ne znate kako riješiti probleme, u nastavku vam donosimo nekoliko načina koji će vam pomoći.
 
Pomoći si možete tako da legnete na pod, i da noge podignete u zrak, te ih naslonite uz zid. Kroz samo par minuta krv će cirkulirati i početi se spuštati prema dolje. Ukoliko osjetite trnce u nogama, ne brinite jer je to samo znak da vam je proradila cirkulacija. Ostanite u ovom položaju nekoliko minuta. Možete i svaki dan tuširati svoje noge naizmjenično toplom i hladnom vodom. Noge tuširajte od stopala do bedara, te tuširanje na ovaj način provodite par minuta. Na ovaj način će proraditi cirkulacija u nogama, te će im se povratiti energija.
Kako bi maknuli osjećaj težine iz nogu, te potaknuli cirkulaciju u nogama, svako jutro nakon buđenja, deset minuta vježbajte vježbu vožnje bicikla, tako da legnete na pod, ispod stražnjice stavite dlanove, pa podignite noge i vozite bicikl. Nakon te vježbe podignite noge uza zid, te ih tako držite 5 minuta, kako bi se uklonio osjećaj težine koji osjećate u nogama.Nakon cjelodnevnog sjedenja ili stajanja, opustite svoje noge, tako da sjednete i u istu visinu postavite drugi stolac, na koji ćete podići noge. U tom položaju sjedite deset minuta.
Bilo bi dobro i kada bi svaki dan masirali svoje noge preparatima za ublažavanje upala, za to su najbolje kreme i gelovi namijenjeni za ovu vrstu problema. Najbolji su oni preparati koji u sebi sadrže eterično ulje ružmarina i ekstrakte divljeg kestena. Ova vrsta preparata ima najbolje djelovanje na umorne i upaljene noge, a pojačati će i mikrocirkulaciju, te regulirati tonus vena.
Navečer prije spavanja opustite svoje noge, tako da napravite toplu opuštajuću kupku, u koju dodate šaku soli i par listova ružmarina. Ukoliko imate jako natečene noge, vodi dodajte dvije šake listova matičnjaka, pa nakon kupke dobro istrljajte stopala peškirom, krenuvši od prstiju prema peti.
 

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS