Lijek protiv mamurluka

Lijek protiv mamurluka

MAMURLUK - profimedia-0184920831_1000x0
Svi mi volimo s vremena na vrijeme otići na neku dobru feštu ili u izlazak gdje ima dobre hrane i dobrog pića. No, ako nam piće predobro sjedne, sjest će nam i njegova naplata drugo jutro. Buđenje uz glavobolju, mučnine, osjetljivost na zvukove. Da, to se zove mamurluk!
Za mamurluk ne postoje lijekovi u tableti, ali iz narodne medicine postoje lijekovi koji pomažu smanjiti simptome mamurluka. Postoje jako učinkoviti i oni koji su samo mit da su učinkoviti.
Težački doručak od jaja, špeka, kulena i sličnih delicija vam može pomoći smanjiti mamurluk jer ima visok udio masnoća koje se sporije razgrađuju. Ovakav doručak bi vam mogao teško pasti na želudac, ali osigurava potrebne kalorije za organizam koji je proživio ludu noć. Jaja iz ovog doručka sadržavaju cisten aminokiselinu koja je odlična za čišćenje toksina iz tijela.
Da bi mamurluk bio manji, ako i ne možete, natjerajte se popiti barem čašu vode prije spavanja jer će vam tijelo dehidrirati zbog alkohola i zbog toga će mamurluk biti još veći ako ne popijete vode. Najbolje bi bilo sa svakim buđenjem popiti čašu vode i onda je mamurluk ujutro sigurno puno manji.
Napravite voćni smoothie kojim ćete napuniti iscrpljeno tijelo. Naranče ili bobičasto voće su dobar izvor vitamina C koji će vas vratiti u život i oporaviti vašu jetru od burne noći.
Mamurluk nastaje kao posljedica dehidracije tijela od alkohola, pa tako i pijenje kave nije od koristi jer isto dehidrira tijelo te može samo pogoršati simptome. Vašem tijelu je najpotrebnija voda.
Da biste izbili mamurluk iz tijela dobro je odraditi neko vježbanje kao što ej plivanje ili malo brža šetnja i to će u tijelo unijeti kisik koji će potaknuti brže izbacivanje toksina iz organizma. Coca cola vam neće pomoći jer sadrži šećer koji dehidrira organizam, možda vam se samo neće toliko vrtjeti.

Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!