Kućna ljekovita alternativa

Kućna ljekovita alternativa

glavobolja
O mnogim prirodnim sredstvima za lječenje svih pa i najtežih bolesti smo već pisali, a stalno i naglašavamo kako je neophodno da se i zdravo hranite organski uzgojenom hranom. Što sve iz prirode liječi, hrani …čitajte u nastavku
Kućni lijekovi:
Upala uha: – ubrati jedan do dva lista biljke čuvarkuće, izgnječite. Listić bacite ili pojedite ( jako su zdravi), a sok koji je ostao jako blago ugrijete da ne bude prehladan za uho. Ukapajte kašikicom u uho.
Zubobolja:  – par klinčića staviti među prednje zube, pridržavajte ih  vrškom jezika i zagrizite. Tu smjesu staviti na šuplji zub koji vas boli. Ubrzo će bol nestati, i moći ćete izdržati bez tableta do posjete stomatologu. Pripazite da vam zub ne zatvore amalganskom plombom.
Glavobolja:  kraj dlana jedne ruke prislonite na prostor između obrva, sada taj dlan pritisnite na glavu,a da se kraj dlana ne miče sa svog mjesta. Tamo gdje vam dopire srednji prst na glavi je tačka koju treba masirati i pritiskati.
–          Masirati tačku između kažipsta i palca, prvo na jednoj ruci, pa na drugoj.
–          Čaj od đumbira – pola kašikice đumbira u prahu ili malo narezanog svježeg đumbira preliti s šoljicom vode. Ohladiti i piti.
–          Masaža sljepoočnica, čela i potiljka  s eteričnim uljima, menta ili lavanda.
–          Starinski lijek – presijecite krompir na pola, te trljajte po čelu i sljepoočnicama. Kad se krompir osuši, bol bi trebala prestati.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS