Kozje mlijeko smanjuje rizik od raka i pogodno je za dijabetičare

Kozje mlijeko smanjuje rizik od raka i pogodno je za dijabetičare

Kozje mlijeko vam može mnogo pomoći u borbi protiv stresa, bronhitisa, alergije, pogodan je za dijabetičare, ali i smanjuje rizik karcinoma…

 kozje-mlijeko

Kada su u pitanju mliječni proizvodi, kozje mlijeko spada u najzdravije namirnice.  Ono jača imunitet, štiti od raka, bogato je vitaminima i mineralima, a djeluje i kao prirodni sedativ, piše Stvar ukusa.
Kozje mlijeko je  odličan saveznik u borbi protiv stresa, bronhitisa, alergija. Takođe, smanjuje rizik za nastanak karcinoma pluća, a mogu da ga piju i dijabetičari.
Sadrži vitamine B1, B2, B6, B12, važne za jačanje nervnog sistema, a ima i 47 odsto više vitamina, a u odnosu na kravlje mlijeko, dok kalijuma ima 134 odsto više. Obiluje i mineralima kalcijumom i fosforom, koji su važni za čvrstinu kostiju, kao i cinkom i selenom, snažnim antioksidansima bitnim za održavanje imuniteta. Na osnovu rezultata istraživanja do kojih su došli, španski naučnici ovo mlijeko preporučuju i osobama koje pate od anemije izazvane nedostatkom gvožđa u krvi.

djevojka-pije-kozje-mlijeko

U njegovim mliječnim mastima nalazi se i specifična linolna kiselina, koje u kravljem mlijeku nema. Istraživanja potvrđuju da ta linolna kiselina posjeduje antikancerogeno dejstvo, zbog čega bi kozje mleko trebalo preventivno da se konzumira u odbrani od kancerogenih oboljenja.


Bogatu paletu proizvoda za njegu kože na bazi kozjeg mlijeka pronaćite u apoteci Galantus – STUPINE BR 11 – Tuzla.

Više informacija o ovoj apoteci saznajte klikom na link.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!