Koristite kreme za sunčanje od prošle godine?

Koristite kreme za sunčanje od prošle godine?

Koliko je važna zaštita od sunca znate svi već jako dobro.

zena-krema-za-suncanje-zastita-losion

SP faktor koji je označen na kremi označava količinu zaštite od sunca, a upravo takve kreme su važne u njezi kože te štite tijelo od ultraljubičastog zračenja za vrijeme izlaganja suncu. Pripazite na to da dugotrajno izlaganje suncu može izazvati ozbiljne opektine, staračke pjege, bore i slično.
Nemojte biti u zabludi da vam krema za sunčanje ne treba. Svako ko i malo vremena boravi na suncu trebao bi se mazati kremom. Posebno se to odnosi na djecu koju obavezno zaštitite najvišim zaštitnim faktorima, a neće odmoći ni šeširići, kape, sunčane naočale i majice kratkih rukava.
Pripazite na koja mjesta nanosite kremu: nemojte izostaviti uši i stražnji dio vrata, pregibe nogu i ruku, kao ni lice. Također, kremu je potrebno nanositi svakih dva sata, a posebno nakon izlaska iz vode, to jest kupanja. Isto tako, nanesite je barem pola sata prije izlaganja suncu da se upije u kožu i počne djelovati.
Krema za sunčanje
Velika je vjerovatnost da svakome ostane ponešto kreme u bočici od prošle godine. Postavlja se pitanje – koliko je sigurno koristiti takvu kremu? Nedavno istraživanje u Velikoj Britaniji otkrilo je da je čak 3/4 britanskih turista u opasnosti od UV zračenja upravo zbog toga jer koriste kreme kojima je istekao rok trajanja.
Stručnjaci preporučuju da se krema za sunčanje obavezno koristi svaki dan tokom ljeta, posebno na moru. Prošlogodišnje kreme za sunčanje nisu pouzdane iz razloga što sadržaji u kremi više nisu ravnomjerno raspoređeni te postoji mogućnost da izazivu neke reakcije kože kao što je iritacija i slično.
Upravo je stručnjak Tammy Hollis istakao kako se zapravo odnosima prema sunčanim kremama – ostavljamo ih svugdje, na svim mjestima, a to pogoduje velikom razvitku bakterija. Kreme za sunčanje nikako ne bi trebalo koristiti izvan preporučenog razdoblja nakon otvaranja, a kamoli iduće godine. Posebno se toga važno držati ako imate problema s kožom, razne infekcije i slično. U tom slučaju nikako nemojte riskirati.
(dailymail.co.uk)
 
 
 
 
 
 

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS