Koje je vaše doba dana za vježbanje?

Koje je vaše doba dana za vježbanje?

tjelovjezba
 Neki ljudi će glasno zagovarati jutarnje vježbanje jer nakon njega mogu bolje ispunjavati svoje radne obaveze. Drugi će se odlučiti za prijepodnevno vježbanje, a večer će im, primjerice, biti rezervirana za šetnju kvartom ili odlaskom na piće s prijateljima.Neki će odlučiti odraditi svoju tjelovježbu navečer nakon svih odrađenih obaveza te se nakon toga samo zavaliti u krevet i odmarati. No, koje je vrijeme idealno za vježbanje?
Zašto je dobro vježbati ujutro
Prvo, ako idete u teretanu, ujutro ćete izbjeći gužvu i u miru odraditi svoje vježbanje kada su sprave samo vaše. Dobro je što jutarnji trening smanjuje apetit pa se nećete prejedati u ostatku dana.
Ono što baš nije pozitivno kod jutarnjeg vježbanja je što vam se za vrijeme spavanja tjelesna temperatura spusti pa ste nakon buđenja kruti i ukočeni, fleksibilnost je smanjena. Obzirom da je za naše zglobove bitna fleksibilnost, možda nećete dobro moći odraditi svoj trening zbog toga, posebice ako niste jutarnji tip. Sve ovo može i povećati rizik od ozljeda.
Ovisi kakve su vaše radne obaveze, vježbanje sredinom dana je super za napraviti kratki predah od posla. Vježbanjem sredinom dana ćete ubrzati vaš metabolizam pa ćete imati više energije za ostatak radnog dana.

Bitno je znati što pojesti prije treninga. Ne biste praznog želuca trebali ići vježbati jer nećete imati dovoljno energije za odraditi trening. Ako se pak, prejedete ili pojedete krivu hranu, mogla bi vam pasti razina šećera pa opet nećete imati energije za odraditi dobar trening.
Kako se dan primiče kraju, tjelesna temperatura nam raste, a elastičnost mišića se smanjuje jer se određeni tipovi hormona luče pojačano kako dan ide kraju pa je to vrijeme dobro za odraditi trening snage.
No, ako imate puno obaveza koje niste ispunili tijekom dana, to bi moglo poremetiti vaše planove za večernji trening. Mnogi neće nakon kasnog treninga moći spavati pa je za takve onda bolje odraditi jutarnji trening.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS