Kako ukloniti strije nakon porođaja

Kako ukloniti strije nakon porođaja

489668558
Kako ukloniti strije posle trudnoće je nešto za šta se svaka žena zapita… Skoro svaka trudnica dobije strije-brazde koje se pojavljuju na stomaku, butinama, zadnjici, grudima i nogama. Nije ih lako ukloniti, ali nije ni potpuno nemoguće.  Uklanjanje strija prirodnim putem je jedan od načina, naravno potrebna je velika upornost i upotreba kvalitetnih biljnih preparata. One se najviše javljaju kod žena, mada ni muškarci nisu pošteđeni ove neugodnosti. Postoje naravno i oni kojima ne smetaju, ali ima i dama koje bi sve dale da se reše istih. U daljem tekstu vam donosimo nekoliko rješenja kako ukloniti strije prirodnim putem…
Kako nastaju i kako ukloniti strije
Strije ili brazde na koži nastaju used naglog širenja kože. Kao posledica debljanja koža se rasteže i prati promjene koje nam dolaze izunutra.  Zna da se desi da usled brzog i prekomernog gojenja koža dobije izgled pukotina koje su purpurastocrvene i iz nje prelaze u srebrnobelu boju.  Upravo ovu  pojavu nazivamo strijama,  uz celulit na butinama (narandžinu koru) jedan je od najomraženijih problema današnjice. Razlog za pojavu strija može da bude gojenje, trudnoća, ali i pretjerano vežbanje.
Strije u pubertetu isto tako nisu ne retka pojava i pogađaju velik broj adolescentkinja. Posebno se javljaju – kako smo već naveli na stomaku, grudima, zadnjici, nogama, nadlakticama i iznad koljena. Rastezanje se javlja u kolagenom sloju kože, koji leži ispod površine, stoga trošenje bogatstva na skupe proizvode za njegu kože nekad zna i da ne pomogne kako to očekujemo. Neke žene su jednostavno sklonije strijama od drugih. Jedan od odgovora na pitanje kako ukloniti strije sa butina i zadnice je da se potrudite da držite svoju težinu pod kontrolom, na taj način smanjićete mogućnost da se iste i jave – tj. šanse za to su minimalne,  ali bitan faktor je i odgovarajuća ishrana…
Koliko su česte strije u trudnoći 
Najčešće se javljaju u 6 mjesecu trudnoće, a prema zvaničnoj  statistici javljaju se kod 70 odsto trudnica. Nije isključena ni pojava celulita.  U početnoj fazi često zna da se osjeti i blagi svrab na koži. Važno je da znate da to nije ništa opasno. Mnogim trudnicama ove brazde  pokvare prijatna osjećanja u trudnoći, je razmišljaju kako ukloniti strije poslije porođaja. Naš predlog je da odmah na samom početku trudnoće je da počnete da koristite  prirodne preparate za uklanjanje strija . To su specijalni melemi, gelovi i kreme koji hidriraju kožu i održavaju je elastičnom, i na taj način smanjuje se rizik od pojave istih.
Potrebno je da se potrudite da tokom devet mjeseci održite vašu kilažu normalnom i  da se gojite postepeno sa napredovanjem vaše bebe. Vitamini E i C su neophodni u borbi protiv strija, važno je da unosite dosta tečnosti u organizam. Treba da se hranite zdravo i da unosite namirnice u organizam koje su bogate vitaminima E, C i B6 i koje u sebi imaju cink, jer unošenjem ovih namirnica koža će da bude elastičnija.
Prema zvaničnoj medicini efikasan lijek ne postoji, moguće je da ih delimično odklonite laserskim putem. Naravno, potrebno je uraditi više tretmana uklanjanja strija laserom, koji naravno i košta.
Međutim, postoje i posebne kreme za uklanjanje strija koje u sebi imaju određene pigmente i na taj način se smanjuje njihova izraženost.  Melemi za strije sadrže ljekovite biljke kao što su kantarion, badem, aloe vera, lavanda, čičak, masline, neven. Lako rešenje na pitanje kako ukloniti strije na nogama ne postoji, ali možete da pokušate prirodnim putem da ublažite ovu neprijatnu pojavu…
Kako se riješiti strija prirodnim putem
Piling protiv strija
250 gr soli
250 gr šecera
100 ml kokosovog ulja ( možete ga zamjeniti bilo kojim drugim biljnim uljem)
Količinu pilinga prilagodite svom tijelu  tj. problematičnim dijelovima kao što su noge, zadnjica, stomak i grudi. Sve navedene sastojke pomješajte i za vreme večenjeg tuširanja potrebno je da nanesete na problematične delove važe kože i detaljno je istrljajte. Možete da koristite masažnu četku ili rukavicu, kako bi poboljšali efekat. Nakon postupka, tijelo namažite hidratantnom kremom ili losionom. Poslije mjesec dana svakodnevnog korišćenja ovog pilinga, primjetićete da strije postaju manje primjetne. Nemojte ni u kom slučaju da zanemarite ovaj proces kako ukloniti strije prirodnim putem posle prvih rezultata, nastavite da ga koristite.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!